Kempingszékes jegyvásár - A szegedi igazgató mesélt

Népszerűek a százharmincadik évadjára készülő Szegedi Nemzeti Színház bérletei, hétfőn már a pénztárnyitás előtt egy órával hosszú sorok kígyóztak a teátrumnál – nyilatkozta Gyüdi Sándor főigazgató a szegedma.hu-nak. Lapszemle.

A szeged.ma.hu cikkéből:

"Hétfőn reggel voltak, akik kempingszéket is hoztak magukkal, látva a sort, ásványvízautomatát is kihelyeztünk. Nagy érdeklődés mellett kezdtük el értékesíteni bérleteinket" - mesélte Gyüdi Sándor. Elmondta, az új érletesek szeptember 8-áig csak az eddig is szabad helyek közül választhatnak, addig fenntartják a korábbi bérletesek helyét. "Nem nagyon számítunk arra, hogy sok régi hely ürül meg, úgy látjuk, régi bérlőink erre az évadra is velünk tartanak. Hozzáteszem, sok bérlőnk idős, egy idő után másik, például szombat délutáni előadásokat kínáló bérletre vált át, vagy egy rövidebbre, így némi mozgás van a bérletekben" - tájékoztatott a direktor.

gyudi_sandor01_gs

A színházépület felújításával kapcsolatban úgy nyilatkozott, komoly munka folyik még most is, de szerencsére már az utolsó fázisánál tartanak. A kivitelező a nagyszínház fűtési- és szellőztetési, továbbá tűzjelző rendszerét átépítette és augusztus 30-án átadja a területet. Az évad szeptember 7-én a nyitó társulati üléssel és a Nyitány gálával indul. "Sokat dolgoztak a művészeink annak ellenére, hogy a házba is alig lehetett bejutni. A Szegedi Szabadtéri Játékokon a zenekaron és énekkaron kívül színészek és táncosok is közreműködnek, illetve a színházi apparátusnak is dolgoznia kellett, hiszen elő kell készíteni a következő évadot" - tette hozzá.

Gyüdi Sándor elmondta, az őszi előadásokra augusztus 20. után kezdenek el próbálni. Néhány terem már a nagyszínházban is felszabadult, és a Kisszínház is tud működni.

Az interjú a szeged.ma.hu-n olvasható.

süti beállítások módosítása