Már kóstolható a Karinthy-szelet - kulináris örökség a Hadikban

Az újbudai 60+ közösség, a Karinthy Színház és a Hadik Kávéház a kerület kulturális gazdagságának és gasztronómiai múltjának közös pontjaira építve aktivitást szervezett, melynek köszönhetően Karinthy szelet néven egy új süteménnyel bővül a kávéház kínálata. Az apropót az Európai Unió által meghirdetett Tevékeny időskor és a nemzedékek közötti szolidaritás európai éve szolgáltatta.

Az együttműködés során Karinthy Márton elárulta a család íz preferenciáit, ezáltal megihletve Oláhné Margit nyugdíjas séf, a 60+ egyik aktív tagja a Hadik Kávéház fiatal séfjének és cukrászának egy múlt századi hangulatot idéző édesség receptjét tanította meg. A régi-új desszertet az augusztus 25-én tartandó egész napos Újbuda Kulturális Városközpontjának Ünnepén, 13 órakor az önkormányzat prominensei, Karinthy Márton és persze a nagyközönség is megkóstolja majd. Ezek után a kerületi lakók egy verseny keretén belül maguk is elkészíthetik.

hadik

A Karinthy szelet névre keresztelt finomságot a verseny díjkiosztójáig egy akció keretében „tesztelhetiˇ a kávéház közönsége. Aki megkóstolja a süteményt, a Hadik vendége lesz a kávéjára, teájára. A Karinthy Színház jóvoltából ezentúl a desszert vásárlói között havonta jegyeket sorsol a Hadik Kávéház az újbudai színház előadásaira, illetve hangulatos vacsorát is lehet nyerni.

süti beállítások módosítása