Saigon-közönségtalálkozó olimpikonokkal

Vidám hangulatú közönségtalálkozón vettek részt a Miss Saigon bajai bemutatója előtt a musical szólistái. A Bácskai Kultúrpalotában megtartott rendezvény vendége volt a bajai olimpikon, Hosszú Katinka és a Londonban ezüstérmet szerzett kajak négyes két tagja, Kulifai Tamás és Paumann Dániel is. Az előadás hatalmas siker volt Baján.

Kerényi Miklós Gábor - KERO®, a darab rendezője, a Budapesti Operettszínház igazgatója úgy fogalmazott: egy szabadtéri színház magas szintű művészet és eszelős sportteljesítmény egyszerre. Izgalmas és szép feladat a bajai bemutató, a három nap alatt több mint tízezer nézővel számolunk - jegyezte meg. Egy kérdésre válaszolva szólt arról is, hogy az Operettszínház társulata nagyon jól érzi magát Baján. - "Boldogsághormon jut el hozzánk, Baján nagyon kedvesek az emberek, ez nagyon jó érzés. A helyi fiatalok, statiszták eszelősen jól dolgoznak, és a városi koprodukciós partnerünk, a Baja Marketing Kft. is mindenben segített az előadás sikere érdekében" - hangsúlyozta Kerényi Miklós Gábor. A közönségtalálkozón a sportolók olimpiai élményeikről, felkészülésükről, valamint a jövőre vonatkozó terveikről beszéltek. Hosszú Katinka megemlítette, hogy az úszás inkább nevezhető megerőltető elfoglaltságnak, mint művészetnek. A kajakozók szerint tökéletes mozgásra kell törekedniük a futamok sorában, és ez a maga nevében már művészet.

kozonsegtal1

A Budapesti Operettszínház sztárjai, Dolhai Attila, Vágó Zsuzsi, Szabó P. Szilveszter, Feke Pál, Mészáros Árpád Zsolt, Dancs Annamari, Bordás Barbara, Vágó Bernadett, Kerényi Miklós Máté a Miss Saigonhoz kötődő érzéseikről beszéltek.

A közönségtalálkozón egyebek között meghallgathatták Dolhai Attila az olimpikonok tiszteletére írt, Győzelem angyala című számát. Rajta kívül Vágó Zsuzsi, Bordás Barbara és Vágó Bernadett énekelt.

kozonsegtal4

A művészeket és az olimpikonokat Zsigó Róbert, Baja város polgármestere köszöntette, az énekeseknek szerencsés előadást, a sportolóknak további sikereket kívánt. Egyúttal a londoni olimpiai csapat három tagjának megköszönte a munkát, és mindazt, amit tőlük kaptunk.

Kerényi Miklós Gábor a közönségtalálkozó végén az Operettszínház következő évadára hívta fel a figyelmet: szeptember-októberben például egy nemzetközi operett-musical karmesterversenyt rendez a teátrum, felújításra kerül a Marica grófnő és az Elisabeth, a 2012/13-as szezont pedig a Ghost című musical bemutatójával zárja a színház. A Miss Saigon hatalmas sikerrel szerepelt Baján is és bár a vasárnapi előadást az időjárásra való tekintettel a hétfői esőnapra halasztották, a tetltház így is garantált volt. 

 

Forrás: Budapesti Operettszínház

süti beállítások módosítása