HANG-TÉR-KÉP családi évadnyitó a Mesebolt Bábszínházzal

Bár a Mesebolt Bábszínház társulata nyáron is sok helyen vendégszerepelt az ország határain belül és kívül, így az elmúlt hónapok sem csak a pihenésről és a feltöltődésről szóltak, a nyár végi karneváli Csillagvitéz előadás után egy nappal  útjára  indíttották a 2012/2013-as évadot.

Különleges ez az alkalom, hiszen ez az első olyan évad, melyet a társulat Szombathely Megyei Jogú Város intézményeként kezdhet el. Évadnyitó társulati ülésüket augusztus 27-én tartották, melyen vendégként köszönthették a fenntartó képviselőit: Lazáry Viktor alpolgármestert, Sági József bizottsági elnököt és Czenki Zsuzsa irodavezetőt.

A társulat színészeik között új névvel is találkozhatnak nézőink: Kőmíves Csongort (aki a gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színháztól érkezett) a tervek szerint már az évadnyitó Fő téri rendezvényen megismerheti a közönség.

Az évad új csecsemőszínházi előadásunk próbáival kezdődik: TI-TI TÁ - hol lakik a zene? címmel. Ezt az előadást októbertől Szombathely bölcsődéiben játsszák a legkisebbeknek. Az előadás rendezője a bábszínház alapító-igazgatója, H. Nagy Katalin, alkotótársa Rumi László.

A 3 előadásból álló féléves Mesebolt Bérlet nyitó előadását Kuthy Ágnes rendezi Paul Maar: Felbukkan egy szombóc c. meseregényéből. Az előadás tervezője Mátravölgyi Ákos, dramaturgja Upor László, írója Solt Róbert, zenéjét Teszárek Csaba szerezte.

6-3-640x480Fotó: babszinter.hu

A Mesebolt Bábszínház igazi klasszikussal folytatja a bérletsort: Veres András nyár végi, felnőtteknek szóló utcaszínházi moralitásjátéka (Akárki) után A rút kiskacsát rendezi - immáron óvodásoknak, kisiskolásoknak. A darab tervezői: Sipos Kati és Rumi Zsófi, írója Kolozsi Angéla.

A félév Galuska László Pál: Madarak voltunk c. meséjével zárul, melyet Kovács Géza állít színpadra. Tervezője Boráros Szilárd.

Az évad második felében vendégrendezőként dolgozik a színházban Schneider Jankó a "Plázs - hurrá nyaralunk" c. előadással. Fige Attila, a Színház- és Fimművészeti Egyetem végzős hallgatója egy Pinokkió-adaptációt állít színpadra, az évad zárásaként pedig - a szakrális játéksorozat befejező részeként - a Passiójátékot mutatják be, melynek rendezője Ondrej Spišák, a Nyitrai Bábszínház igazgatója.

Szeptember 16-án, vasárnap délután tartják hagyományos HANG-TÉR-KÉP családi évadnyitójukat, melynek helyszíne ez alkalommal is Szombathely Fő tere. Műsoron lesz többek között A vitéz szabólegény, A kíváncsi kiscsikó, A három kismalac (a Ziránó Színház vendégjátéka), és a nap zárásaként a felnőtteknek szóló utcaszínházi előadás, az Akárki - moralitásjáték.

Szeptember végén a színház állandó alkotótársa, Boráros Szilárd tervező munkáiból nyílik kiállítás Besztercebányán, melyen több előadás bábjai, kellékei is szereplnek.

süti beállítások módosítása