Fenyő Iván: Nem vagyok hajlandó betagozódni

Egy ideje nem hallatott magáról – eltűnésről, életmódváltásról, rendhagyó tervekről beszélgetett Fenyő Ivánnal a Magyar Narancs. Lapszemle.

A színész arról számolt be, hogy két filmszerepet is vállalt, az egyiket a Die Hard legújabb részében. „Én nem tűntem el, vagyok, élek, fejlesztem magam, haladok az önmegismerés és a világ megismerésének az útján. És ez a legfontosabb. A barátaim is csomószor kérdezik, hogy mit csinálok. Nos, ha az ember egy színházban mint tag van jelen, akkor nyilván nap mint nap látni, mit csinál. Ha szabadúszóként tűnik fel itt-ott, arról is lehet hallani. Ha meg ezt sem csinálja, mert épp nem a színház a fő track az életében, akkor jön a kérdés: mi van veled? Én mindig is a szívemre hallgattam, és ha most egyet kívánhatnék, akkor az a filmmel lenne kapcsolatos” – árulta el Fenyő Iván.

fenyoivanFotó: Origo.hu

A kérdésre, idén miért nem csatlakozott egykori osztályához az AlkalMáté formációban így felelt: „Kényes kérdés. (…) Az utóbbi két évben egyre inkább azt éreztem, hogy én annyira más irányba kezdtem menni, mint ők, annyira nem azt a klasszik magyar színészkarriert akarom bejárni, hogy azt talán tényleg nehéz lehet tolerálni, vagy legalábbis megérteni. (…) Az igazi oka annak, hogy nem mentem Zsámbékra, én vagyok. Nem ők. Én változtam és változom most is elég erőteljesen, és még nem vagyok elég erős ahhoz, hogy a felém irányuló esetleges negatív behatásokat, megjegyzéseket a helyén kezeljem. Még sérülékeny vagyok” – nyilatkozta Fenyő Iván.

Én nem vagyok hajlandó betagozódni. Hidat teremtek a két világ, Hamlet és SP (Fenyő Iván SP klipben szerepelt - a szerk.) közé – aki így gondolkozik, az nem fog leesni a pad alá, ugyanis az egységességben van az erő, és a nem megosztó gondolkodásúaké a jövő!” – fogalmazott a színész.

A teljes interjút a Magyar Narancsban olvashatja.

süti beállítások módosítása