Nyereményjátékot hirdet a Thália Színház! | LEZÁRULT!

A pénteken kezdődő, bő egyhetes találkozón 12 teátrum mutatkozik be a fővárosi közönségnek. Játékunkra a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház A szuzai menyegző című előadására lehet jegyet nyerni. Az előadás szeptember 9-én, vasárnap lesz a Nagyszínpadon.

3 kérdés - 6 nyertes  = Vidéki Színházak Fesztiválja

Melyik az a Vidéki Színházak Fesztiválján is látható előadás az amit a
világhírű rendező, Silviu Purcărete rendezett?
Hogy hívják az a testvérpárt, akik rendszeresen együtt alkotnak a
színházi előadások bemutatóin, és most is nevük fémjelzi az egyik
fesztiváli előadást?
Melyik a Vidéki Színházak Fesztiválján is látható előadás játszódik az
1930-as évek táján, Berlinben?

A kérdések megválaszolásához segítséget nyújt a Vidéki Színházak
Fesztiváljának weboldala: http://vszf.thalia.hu/

Hat helyesen válaszoló versenyző a Szuzai menyegző előadására 2-2
belépőt nyer. (Azaz összesen 12 jegyet biztosítunk)3 kérdés - 6 nyertes = Vidéki Színházak Fesztiválja

A kérdések megválaszolásához segítséget nyújt a Vidéki Színházak Fesztiváljának weboldala: http://vszf.thalia.hu/, valamint az alábbi interjú, amely a rendezővel, Bagó Bertalannal készült:

A több mint harmincéves darab tanulságát egyetlen tételmondatban is össze lehet foglalni: a történelem körbeforog, ahol mindig voltak és lesznek zsarnokok, és olyan szabadságra vágyó emberek, akik mindezzel szembemennek. Aki ismeri a rendezéseidet, tudja, hogy te ennyivel nem éred be. Nálad mindig fontosak az árnyalatok, mivel semmi sem igazán fekete vagy fehér. A Szuzai menyegzőben hogyan tudtad ezt kibontani?

A Szuzai menyegzőről tudni kell, hogy ezt annak idején, Ceauşescuról (román diktátor, a szerk.) írta Sütő András. A darab cselekményét áthelyezte egy történelmi korba, amikor a perzsákat legyőzték a hellének. Az előadásban tehát Nagy Sándorról beszélünk, aki teljhatalmú uralkodóként kitalálta, hogy nemcsak isten, de jó ember is akar lenni. Általában igaz ez a magukat istennek képzelő zsarnokokra, hogy miután sok szörnyűséget tesznek, arra vágynak, hogy még szeressék is őket. Nagy Sándor tehát kitervelte, hogy egy nagy hellén birodalomba olvasztja össze a leigázott népeket, és a kultúrájukat is egyesíti, ezáltal a saját képére és ideológiájára formálja át az általa meghódított világot. Erről azt gondolom, hogy ez bármikor, bármelyik pillanatban előfordulhat, és ezt nem feltétlenül (csak) fegyverekkel lehet elérni, ahogyan ezt a nyíregyházi előadásban meg is mutatjuk. A darab világát belehelyeztem egy mostani kor szcenáriumába, de nem direkt aktualizálva ezt a helyzetet. Az izgatott ebben a történetben, hogy az ember hogyan tudja a saját méltóságát, igazságát, őszinteségét megtartani. A darab főszereplőjének, Parmeniónnak van egy mondata, ami így hangzik: „Én soha többet nem hazudok." Elhatároztam, hogy innentől kezdve ez a jelmondatommá válik, és soha többé nem fogok hazudni!

Tovább az interjúra >>>

SzaiMenyegzo001

 

Megválaszolandó kérdések:

Melyik az a Vidéki Színházak Fesztiválján is látható előadás, amit a világhírű rendező, Silviu Purcărete rendezett?

Hogy hívják az a testvérpárt, akik rendszeresen együtt alkotnak a színházi előadások bemutatóin, és most is nevük fémjelzi az egyik fesztiváli előadást?

Melyik - a Vidéki Színházak Fesztiválján is látható - előadás játszódik az 1930-as évek táján, Berlinben?

 

A válaszokat a jatek@szinhaz.hu e-mail címre várjuk szeptember 6., 18 óráig. (Egy e-mail címről egy választ fogadunk el.)

6 db páros belépőt sorsolunk ki azok között, akik mindhárom kérdésre helyesen válaszolnak.

 

Nyertesek, akiket e-mailben is értesítettünk:

Suhaj László
Honfi Teréz
Molnár Gyuláné
Kukk Istvánné
Takács Zalán
Papp Gábor

süti beállítások módosítása