Csákányi Eszterrel próbálnak Pintér Béláék - Indul a Szkéné szezonja

Izgalmas évadnak néz elébe a Szkéné Színház, amely már szeptember 4-én és 5-én várja közönségét Pintér Béla és Társulata Tündöklő Középszer című előadásával. Az új premier is készülőben van.

A társulat bemutatójára szeptember végén kerül sor. A 42. hét a fogantatástól a születésig tartó időszakról szól, de nem a szülők, és nem is a gyermek áll majd az előadás középpontjában, hanem a nőgyógyász, akit ezúttal egy újabb vendégművész, Csákányi Eszter fog alakítani, aki eddig még sosem játszott a társulattal. A Kaisers Tv, Ungarn Üregi Szidóniája után ebben az előadásban is láthatják majd Stefanovics Angélát.

Bulgakov_Kerekes_Fodor

A Vádli Alkalmi Színházi Társulat Caligula helytartója című előadása nagy sikerrel fut a színházban. Most újabb nagy dobásra készülnek. Bátran írhatjuk ezt, hiszen a júniusi munkabemutatóról mind a nézők, mind a kritika elismerően szólt. “Akárhogy is, a Képmutatók cselszövése ma sem szólhat másról, mint arról, hogy ha már Molière belehal a színházba, pontosabban a színházát és a személyét ért aljas támadásba, vajon a színház maga túléli-e." (Koltai Tamás). A főszerepben a Fodor Tamás.

Októberben az Orlai Produkciós Iroda bemutatója lesz látható: David Harrower Blackbird című darabját Kováts Adél rendezi, amely a színésznő első rendezése lesz. A két szereplő pedig Pető Kata és Mucsi Zoltán, akik eddig még sosem játszottak együtt színpadon. David Harrower darabját 2005-ben mutatták be az Edinburgh-i Fesztiválon, azóta számos díjjal jutalmazták, és nagy sikerrel játszák világszerte.

 P1011037

Idén is lesz határontúli vendégjáték: novemberben a sepsiszentgyörgyi M Stúdió Mint a fagyöngy című táncelőadása lesz látható Gemza Zoltán rendezésében, amely Abe Kobo A homok asszonya című regénye nyomán készült. “Igen elmélyült, tartalmas, érzékeny alkotás, melyben kitűnően mozgó, beszélő és játszó színészek verbálisan és testnyelven fogalmaznak (nem ritkán a két nyelven egyszerre) - egy látványában, jelentésében és funkcionalitásában is remek bambusznád-térinstalláció mozgatásával, annak speciális tereiben.” (szinhaz.net)

Először lép fel a Forte Társulat, akik Agotha Kristóf A nagy füzet című regényét dolgozzák fel Horváth Csaba rendezésében László Zsolt főszereplésében.

S hogy a sok próza mellett egyensúlyban legyen a tánc, a fent említett két társulat mellé a Szkénében fog fellépni ősztől a Nemes Zsófia vezette PR-evolution is.

Mintafagyongy

A Dob1 Írócsoport a HOPPart Társulattal közösen mutatja be A 214-es fiolát Laboda Kornél rendezésében. A DOB1 Íróiskola tanítványai Tasnádi István drámaíró vezetésével írt jelenetei a bizonyosan bekövetkező világvége előtti utolsó órákat ábrázolják elképesztően friss humorral és megrázó emberismerettel.

Új bemutatóval készül az Élőkép Színház. A Lepkévé válás után egy újabb látványszínházzal készülnek Változás kapui címmel.

Továbbra is várják az itt élő ex-patokat és angolul tanuló nézőket: a Scallabouche Társulat Budapestről készít improvizációs előadást angol nyelven, Pintér Béla és Társulata előadásai pedig továbbra is megtekinthetők angol felirattal.

És mindezeket a megújult Szkéné Színházban nézhetik meg a 2012-13-as évadban, ahol folytatódtak a tavaly megkezdett felújítások. Évad végén már új, kényelmes székekből nézhették az előadásokat légkondicionált termünkben, míg az előadásra várva panorámás kilátásban lehetett részük. Mindezek mellé az idei évadkezdésre kevésbé látványos, de nagyon fontos technikai fejlesztésekbe fektettünk: a teljes hang- és fénytechnikai rendszert lecseréltük.

Ne csak láss. SzkéNézz!

Bővebb információ: www.szkene.hu

Jegyrendelés: jegy@szkene.hu vagy 06 20 384 6049

süti beállítások módosítása