Dupla előadás A szent családból a Tháliában

A nagy érdeklődésre való tekintettel a Csiky Gergely Színház 2012. szeptember 9-én, vasárnap, a délutáni előadás után még egyszer, 19.30-kor is játssza Schwajda György A szent család című komédiáját a Vidéki Színházak Fesztiválján a Tháliában.

Ajánló:

A szent család korántsem szent. A furcsa körülmények között élő anya gyakran emlegeti négy gyermekét – mindenekelőtt a legidősebb fiút, aki a szíve csücske, a család legszebb, legokosabb, legszeretetreméltóbb tagja. Már az anya szerint. A testvérei ezt kicsit másként látják… Persze mindenkinek igaza van és mindenki igazságtalan. A szálak összekuszálódnak, a valóság feltáratlan, a család összetarthatatlan. És a káosz tetején az anya csücsül.

A család vajon azt jelenti, hogy automatikusan szeretjük egymást? A család szeretetet feltételez, összetartást jelöl, megértést és bizalmat kíván. A nagy könyv szerint. Az életben azonban nem lehet mindenkit egyformán szeretni. Semmi sincs úgy, ahogy annak lennie kéne: néha magányosan tengődünk, néha nem halljuk meg, amit a másik mond, néha nem azt mondjuk, amit gondolunk. Nyomorúságos egy helyzet. De mi lenne velünk, ha már a nyomorúságos helyzeteken sem tudnánk nevetni? Schwajda György komédiája olyan problémákra nyitja fel a szemünket, amiket hajlamosak vagyunk félresöpörni utunkból siettünkben, sok gondunk közepette. Teszi mindezt humorral, emberséggel és megértéssel.

A darabról szóló bővebb cikkünket itt olvashatják.

süti beállítások módosítása