Abigél az Urániába költözik - Videóval

Tovább játsszák az Abigél színpadi változatát, amely októbertől a belvárosba költözik. Bánfalvy Ágnes, Németh Kristóf, Trokán Péter, Kiss Ramóna, Száraz Dénes, Fábián Anita közreműködésével, Szikora János rendezésében október 12-én, az Uránia Nemzeti Filmszínház színháztermében mutatják be a darabot.

Jelenet_az_eloadasbol_Banfalvy_Agnes

A 2012/13-as színházi évadban Budapesten újra látható az Abigél színpadi változata, és a vidéki fellépések is folytatódnak. A nyári szabadtéri előadások során (Városmajor, Gyula, Balatonföldvár-Kultkikötő, Nyíregyháza) óriási érdeklődés övezte a Szabó Magda regényéből készült színpadi változatot, amelyet Szikora János vitt színre. Bánfalvy Ágnes – a tévéfilm Torma Piroskája – producerként és Horn Mici megformálójaként vállalt szerepet az előadásban.

„A Városmajori Szabadtéri Színpad valamennyi bemutatója teltházas volt, nem lehetett jegyet kapni az előadásokra, és rendszeresen pótszékeznünk kellett a színházakat. Ez ösztönzött bennünket arra, hogy ősztől folytassuk az édes munkát. A legnagyobb boldogság látni, hogy a Matula Leánynevelő Intézet növendékeinek és tanárainak megható történetét a fiataloktól a nyugdíjasokig mindenki ismeri, és szívesen nézi újra az új szereposztással. A darabban éppen emiatt a legnagyobb történeti hűségre törekedtünk. Kevesen tudják, hogy a gyönyörűen felújított moziépület mélyén egy jól felszerelt színházterem rejlik. Az Abigéllel nem titkolt célunk, hogy újraélesszük az Uránia színházi hagyományait, emellett reméljük, hogy az előadással a szűnni nem akaró nézői érdeklődést is ki tudjuk szolgálni” - mondta Bánfalvy Ágnes.

abigel_plakat

Bemutató: 2012. október 12., 19.00 óra

Uránia Nemzeti Filmszínház

süti beállítások módosítása