Egressy Zoltán a győri színház új dramaturgja

Egressy Zoltán József Attila-díjas író, műfordító, akinek Portugál című darabját hosszú ideje telt házzal játssza a Győri Nemzeti Színház, a most kezdődő évadban a győri társulat dramaturgja és szakmai tanácsadója lesz.

zoltan

Ezt a színház keddi évadnyitó társulati ülésén közölte Forgács Péter igazgató, aki bemutatta az együttes további új tagjait: Silló István vezető karmestert, Érsek-Obádovics Mercédesz színművészt és Müllerné Balogh Eszter karigazgatót is.
Az új évad előadásait megújult színpadon tartják a győri teátrumban. A színpad és a hozzá tartozó gépészet felújítására 50 millió forintot költöttek a nyár folyamán.
A társulat vezetője szólt arról is, hogy a színház nemzeti minősítést kapott, ez a cím azonban számos kötelezettséggel jár. Ezek teljesítésére, egyebek között végzettségük dokumentálására és a képzéseken, a workshopokon történő részvételre kérte a társulat tagjait. 

Forgács Péter kiemelte, hogy a tavalyi bérletezést egy teljes házzal már túlszárnyalták, és további bérletvásárlókra számítanak október közepéig.
Az új évadban színre viszik a nagyszínházban egyebek között Bródy Sándor A tanítónő című művét, Victor Hugo A nevető ember című regényének színpadi változatát, Tasnádi István Finitóját, a Jekyll & Hyde című musicalt, a János vitéz című daljátékot és a Csinibabát is.
A Kisfaludy teremben bemutatják az Apácák című musicalt és Molnár Ferenc A testőr című vígjátékát. Műsoron marad egyebek között Örkény István Tótékja, Paul Pörtner Hajmeresztője és a Portugál.

merci

Érsek-Obádovics Mercédesz

Simon Róbert Balázs alpolgármester köszöntőjében elismerően szólt a színház gazdálkodásáról. Mint kiemelte, ennek eredményeként valósulhatott meg három évtized után a színpad felújítása. A politikus rámutatott, hogy a teátrum évi 1,5 milliárd forintos költségvetésével Győr város legnagyobb intézménye.

süti beállítások módosítása