Télen felújítják a fertőrákosi Barlangszínházat

Télen kezdődik a fertőrákosi kőfejtő és a Barlangszínház felújításának első fázisa, a teátrum belső renoválása - írta csütörtöki számában a Kisalföld.

Friss hírek a Barlangszínházról

A projektgazda, Sopron önkormányzata már áprilisban aláírta a másfélmilliárd forintos fejlesztés támogatási szerződését, de az első, az elfogadhatatlanul magas árak miatt eredménytelennek nyilvánított tender után több részre kellett bontani a pályáztatást - mondta el a lapnak Fodor Tamás polgármester.

Ezt azzal indokolta, hogy egymástól igen távol álló szakterületeket - a színháztechnikát, a kertészetet, múzeumi és építészeti munkákat - is felölelnek igényeik. Fodor Tamás a nehézségek kapcsán hozzátetette, hogy a korábbi közbeszerzési eljárást az önkormányzat eredménytelennek nyilvánította a beérkezett magas árajánlatok miatt.

barlang

A sajtótájékoztatón Baltigh Márta, Fertőrákos polgármestere is jelen volt, aki elmondta: a Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínház, csakúgy, mint a település a Világörökség része, amire áldozni kell.

A tájékoztatón az is elhangzott, hogy a projekt három feladatot tartalmaz: a barlangszínház felújítását, egy tanösvény kialakítását és magának a barlangnak a bemutatását. A Támogatási Szerződés megkötésére 2012 áprilisában sor került, a kiviteli tervek pedig jelenleg hatósági engedélyeztetési eljáráson esnek át. Rövid időn belül elindulhatnak a nyílt közbeszerzési eljárások is a különböző területeken. Amennyiben a közbeszerzések sikeresek lesznek, még az idei év végén el lehet kezdeni a belső munkálatokat. Az építési munkálatok megkezdésével párhuzamosan elkezdődik a Barlangszínház műsorának előkészítése is, mivel tavasztól késő őszig a pályázat értelmében műsorral kell rendelkeznie a színháznak. A mintegy másfél milliárd forint összköltségű projekt megvalósítási ideje előreláthatón két évre tehető.

jelen

 

Forrás: MTI, Kisalföld

süti beállítások módosítása