Én és a kisöcsém - premier Miskolcon

Hogy holdvilágos lesz-e szombatom, szeptember 15-én a miskolci éjszaka, az nem tudható, ám az biztos, hogy a Miskolci Nemzeti Színház aznap este mutatja be Eisemann Mihály és Szilágyi László népszerű kisoperettjét. Fülbemászó dallamokból nem lesz hiány!

„Holdvilágos éjszakán/ miről álmodik a lány?/ Hogy jön egy királyfi tán/ Hófehér paripán." Ez így van rendjén egy fiatal lánynál: álmodozik, vágyakozik és az év nagy részében a fellegek között jár. De mi történik akkor, ha a földre leszállva, pechére (vagy épp szerencséjére) pont egy mesébe csöppen? Ráadásul egy olyan mesébe, ahol kamasz fiúnak öltözve akar megleckéztetni egy nőgyűlölő, fiatal dán milliomost...

n_s_a_kisocsem

Eisemann Mihály és Szilágyi László 1934-ben született darabja a legismertebb és legkedvesebb kisoperettek egyike, olyan slágerekkel, mint az „Egy kicsit angyal legyen, egy kicsit démon", a „Csa-csa-csak egy cseppet ittam kérlek", a „Mia bella signorina" vagy a címadó „Én és a kisöcsém". Könnyű májusi történet a szerelemről és az életről, ami „olyan szép, mint egy film, amiből nem vágta ki a legjobb részeket a cenzúra".

n_s_a_kisocsem3vag

„Vidám társasutazás, zenével" – igy jellemzi a Miskolci Nemzeti Színház az Én és a kisöcsém műfaját. A zenés darabot szeptember 15-én Ullmann Mónikával, Harsányi Attilával és Görög Lászlóval a főszerepekben mutatják be.

n_s_a_kisocsem4

„Szeretem, amikor megegyezés születik a darabról és a szereposztásról. Szeretem, ha a tervezővel közös hullámhosszon vagyunk, és a dramaturg bátorít, ha a munkatársaim tanítanak, ha kialakul egy közös rendszer. Szeretem, ha a színészek kíváncsiak, ha kérdeznek, és nem rejtik el érzéseiket. Szeretem, ha sejteni az út végét, de nem látni egészen el oda. És szeretem, amikor valaki egyetlen mondattal képes megnevettetni egy teljes színházat, amikor a közönség számára megadatik egy olyan élmény lehetősége, ami most engem is arra késztet, hogy a szeretem szót ennyiszer ideírjam." - mondta a darab rendezője, Szabó Máté.

Ezek után semmi kétség, hogy a közönség is szeretni fogja a miskolci teátrum legújabb zenés produkcióját – ezt a szereposztás is garantálja!

n_s_a_kisocsem2

Eisemann Mihály – Szilágyi László:

ÉN ÉS A KISÖCSÉM

Pénz beszél, Megöl a szerelem dalszöveg: Füredi Imre

Holdvilágos éjszakán, Szerelemhez nem kell szépség dalszöveg: Zágon István

 Szereplők:

Kelemen Kató - Ullmann Mónika

Andersen Vilmos - Harsányi Attila

Kelemen Félix - Görög László Jászai-díjas

Vadász Frici - Szirbik Bernadett

Doktor Sas - Molnár Gusztáv

Doktor Vas - Kokics Péter

Zolestyák - Bősze György

Rejtő Piroska - Jancsó Dóra

Bözsi - Barta Mária Viola

Végrehajtó - Homonai István

Díszlettervező: Cziegler Balázs

Jelmeztervező: Bozóki Mara

 Koreográfus: Fejes Kitty

Hangszerelés: Lendvai Péter

Vezényel: Szabó Mónika, Cser Ádám

Zenei vezető: Szabó Mónika

Rendezőasszisztens: Pöltz Júlia – Ramocsa Emese

Rendező: Szabó Máté

Közreműködnek:

Baksy Ákos, Demeter Sándor, Jambrik Boglárka, Kecskeméti Edina, Kis Nóra, Márton András, Molnár Róbert, Takács Mária

és a Miskolci Nemzeti Színház kijelölt zenekara

Az előadáson zongorán közreműködik: Timár Tóth Mária és Bundzik Tímea

Forrás: mnsz.eu

süti beállítások módosítása