Stefanovics Angéla: "Telítődött a vincseszterem"

Stefanovics Angélát a Kaisers Tv Ungarn Üregi Szidóniájaként jelölték a legjobb női mellékszereplő kategóriában a Színikritikusok Díjára. A színésznővel Stuber Andrea készített interjút a Revizornak. Szemléztük.

A Revizor interjújából:

Stefanovics Angéla tíz évet töltött a Budapesti Kamaraszínházban. Bár sejteni lehetett, hogy a színházat bezárják, mégsem bombázták ajánlatokkal. "Mindenki nagyon sajnálkozott afölött, hogy a Kamaraszínházat bezárják, az egész szakma, ám a társulatból senkit nem hívtak sehová. Ami engem illet, most nem is szeretnék leszerződni másik helyre. Telítődött a vincseszterem, nem tudnám elképzelni, hogy augusztusban bemenjek egy színházba és májusig ki se jöjjek" - mesélte. A színésznő elmondta, legalább egy évig biztosan szabadúszó lesz, ha pedig nem akad színészi munkája, legfeljebb elmegy jógaoktatónak, a papírja megvan hozzá.

"Az elmúlt évadra mindenesetre nem panaszkodhatom, remek feladataim voltak. A Kaisers TV, Ungarn, a Peer Gynt az Örkényben – az feltehetően úgy lett, hogy Ascher Tamás látott Pintér Béláéknál –, Kárpáti Péter csapatával A pitbull cselekedetei. És még a Kamaraszínház utolsó bemutatói közül a Vasárnapi ebéd Rátóti Zoltán színrevitelében és a Tisztogatás, Sopsits Árpád rendezésében. Bár az utóbbi nem olyan jó emlékem, mert Sopsits-csal mindig nehezen boldogultam a próbákon" - árulta el.

stefanovicspitbull

A pitbull cselekedeteiben (Fotó: revizoronline.com)

Stefanovics Angéla úgy fogalmazott, az ő tíz éve már a Kamara leszálló ágába esett bele, amikor a színház már nem tartozott az élvonalba. "Sok rossz előadásban játszottam, de jókban is. A Liliom, a Julika, az volt a csúcs. Kár, hogy májusban mutattuk be, és kevesen látták, mert szerintem a POSZT-on is helye lett volna. Magát a társulatot nagyon lehetett szeretni. Olyasféle sorstársiasság jellemezte, amely talán csak a vidéki színházakban érzékelhető" - mutatott rá.

A színésznő arról is mesélt, hogyan került Pintér Béla társulatához: "Sokat jártam a Béla nyakára és rágtam a fülét, hogy hívjon már. Ismerem őt régről, közel egy korosztály vagyunk, gyakran megfordultam a Szkénében. Amikor Enyedi Éva terhes lett, én vettem át a szerepét Az őrült, az orvos, a tanítványok és az ördögben. Így jutottam aztán tavaly a Kaisers TV, Ungarnba. Jó szerep, jó előadásban" - fogalmazott.

Stefanovics most ismét Pintér Béláéknál próbál A 42. hét című készülő darabban. Csákányi Eszter a főszereplő, szeptember végén lesz a bemutató.

"Béla halálpontosan tudja, mit akar. Néha még a hangsúlyokat is, hová kell tennie a színésznek a mondatban. De ettől még egy közvetlen stílusú alkotói folyamat részesei vagyunk, belebeszélünk mi is. Jóllehet Béla erőskezű rendező. Gyakran voltaképp azért próbálunk, hogy ő lássa, hol tartunk a történetben és haladhasson tovább, mert menet közben írja a darabot. Bár A 42. hét esetében, rendkívüli módon, már a próbák kezdetére kész volt a szöveg" - mesélte.

angela

Stefanovics Angéla a díjakhoz fűződő viszonyáról így beszélt: "Ami ezt a mostanit, a kritikusdíjat illeti, meglepődtem a jelöltségen. Rögtön el is határoztam, nem foglalkozni vele, távolabbra tolni magamtól. Nehogy elkezdjem latolgatni az esélyeket meg izgulni emiatt. Kerekes Évát látom esténként a Peer Gyntben, hát ő aztán igazán... "

Stuber Andrea interjúja itt olvasható.

süti beállítások módosítása