A Budapesti Kamaraszínház a VersFesztiválon játszik

A nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház ad helyet a Budapesti Kamaraszínház A hajnal teljes szépségében című előadásának, a 14. Kaleidoszkóp VersFesztivál keretében. Hazai és határon túli színházi társulatok, a legkülönbözőbb műfajokat képviselő zenekarok, filmes alkotók és versmondók lepik el Nyíregyházát október 9-én.

Nyíregyházán játszhat ismét a végelszámolás alatt álló Budapesti Kamaraszínház, ezen kívül számos program várja az érdeklődőket október 9. és 14. között Nyíregyházán, a 14. Kaleidoszkóp VersFesztiválon.

R. Kárpáti Péter lírai esten, prózai formában eleveníti meg Demjén Ferenc és Stevanovity Dusan dalait, Koltai Róbert Móricz Zsigmond bőrébe bújik és megmutatja az írót mint magánembert, Galkó Balázs előadásában nemcsak mondja, táncolja is a verset, Székhelyi József és Gerendás Péter közéleti naplót írnak a színpadon versben és zenében.

Ezen kívül Dolmány Attila és Karácsonyi Zoltán Shakespeare-t írja át a színpadon Csikós Attila tollával. Turi Bálint és Kulcsár-Székely Attila önálló estet hoznak Nyíregyházára. Egyfelvonásosokat állít színpadra Jánosi Dávid, Anday Györgyi és Petyi János, Pregitzer Fruzsina, a Nyíregyházi Főiskola Színházi Műhelye, Olajos Gábor, a Móricz Zsigmond Színház társulata, Gosztola Adél és Megyeri Zoltán. A Kaleidoszkópot olyan társulatok teszik még színesebbé, mint a veszprémi Pannon Várszínház, a Komáromi Jókai Színház, a celldömölki Soltis Lajos Színház, a budapesti Holdvilág Kamaraszínház és a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház.

- Az október 9-től 14-ig tartó VersFesztivál nemcsak szórakoztat, de keresi is a tehetségeket. Kell egy olyan fórum a szó pozitív értelmében vett amatőr társulatoknak, előadóknak is (tehát azoknak, akik nem hivatásszerűen ebből keresik a kenyerüket, de közben magas színvonalú előadást nyújtanak), ahol felfigyelhet rájuk a szakma, ahol még több nézőt teremtünk nekik, ahol a zsűri válaszokat és irányokat tud adni nekik – mondta Lutter Imre fesztiváligazgató.

vers0_21

- Jön egy erdélyi társulat, az ŐszinTe versszínház, jön Kuncz László, aki profi operaénekes, de közben kiváló versmondó, jön a pécsi Babits Pódium, a Nyíregyházi Főiskola Színházi Műhelye, a szegedi Parastúdió, ők például pusztán költészet- és színházszeretetből művelik a szakmát. De lesz vers- és prózamondás a legkülönbözőbb korosztályok képviselőitől, amit kiváló filmes alkotók versfilmjeinek vetítése színesít. Már csak hab a tortán Porpáczy Zoltán tervezőgrafikus kifejezetten a fesztiválra készülő, mai magyar verseket és világukat formabontóan bemutató grafikai-tipográfiai versplakátjainak kiállítása - tájékoztatott az igazgató.
A VersFesztiválra jelképes összegért lehet váltani belépőt, produkciós jegyet, napi vagy heti bérletet. Jegyek a Móricz Zsigmond Színház Országzászló téri jegyirodájában és a jegymester.hu országos rendszerében kaphatók. A részletes program a versfesztival.hu-n olvasható.

Forrás: OBJEKTÍV Hírügynökség

süti beállítások módosítása