Cser Ádám ősbemutatója Miskolcon

Cser Ádám, a Miskolci Nemzeti Színház zenei vezetője a húsz kiválasztott egyikeként vehet részt a Donatella Flick Nemzetközi Karmesterversenyen szeptember 28 - 30. között, Londonban, 'Lux Aeterna' c. szimfóniájának ősbemutatójára pedig október 1-jén kerül sor Miskolcon.

Cser Ádámot többéves felkészülési időszak után, körülbelül négyszáz jelentkező közül választották az angliai karmesterverseny résztvevői közé. A miskolci teátrum zenei vezetője naplóbejegyzésben számol majd be a versenyről: rövid írása a megmérettetést követően olvasható lesz a színház honlapján.

A karmesterversenyt a filantróp Donatella Flick alapította 1990-ben azzal a céllal, hogy fiatal karmesterek nemzetközi karrierjét segítse. A versenyt a Londoni Szimfonikus Zenekar szervezi.

Cser Ádám muzsikájával Miskolcon is találkozhatnak a zenebarátok, hiszen a fiatal karmester megalkotta I. Szimfóniáját („Lux Aeterna”), melynek ősbemutatója a Művészetek Házában lesz október 1-jén 19 órakor. A Miskolci Szimfonikus Zenekart Kovács László vezényli.

IMG_3040

Cser Ádámról:

1979-ben született Bagdadban, karmesteri diplomáját kitüntetéssel 2010-ben szerezte a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen. 2008 és 2011 között számos mesterkurzuson vett részt szerte Európában, a Bécsi Zeneakadémián Erasmus hallgató volt. Dolgozott karmesterként többek között a Bárka Színházban, a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színházban, a Győri Filharmonikus Zenekarnál és a Szolnoki Szimfonikus Zenekarnál. Jelenleg a Miskolci Nemzeti Színház zenei vezetője. Cser Ádám több zenei elismerésben részesült: sok más díj és elismerés mellett a Memphis karmesterverseny 11. helyezettje, a Vántus István Országos Zeneszerzésverseny közönségdíjasa (2008) és II. helyezettje (2006).

süti beállítások módosítása