Hétvégéig látogatható a Margitszigeti Víztorony

A jelentős belső felújításon átesett Margitszigeti Víztorony szeptember végéig várja a látogatókat.

A május elején ünnepélyesen felavatott víztorony mind a külföldi turisták, mind a hazai érdeklődők körében nagy népszerűségnek örvendett az elmúlt hónapok során. Mintegy 6000 látogató váltott jegyet a toronyba, és tekintette meg a kiállításokat, valamint Budapest páratlan élményt nyújtó körpanorámáját.

A víztornyot üzemeltető Szabad Tér Színház idén szeptember 30-ig várja a látogatókat, többek között számos diák-, nyugdíjas és csoportos kedvezménnyel, valamint „kihelyezett földrajzórával” is.

„A kihelyezett földrajzóra kitűnő lehetőséget biztosít, hogy a gyerekek élményszerűen sajátíthassák el ismereteiket környezetünkről. A Margitsziget csodálatos épített és természeti örökségével – közepén a 101 éves Víztoronnyal – nem pusztán turisztikai látványosság, hanem Budapest zöld szíve, melynek értékeit a fiatal generációk számára is tovább kell hagyományoznunk. Érdemes tehát kihasználni a jó időt, és kirándulni hozzánk. Az előzetesen bejelentkező óvodás- és diákcsoportokat hét közben tudjuk fogadni, számukra két felnőtt kísérővel ingyenesen biztosítjuk a víztorony megtekintését” – nyilatkozta Bán Teodóra igazgató.

viztorony2_k

A Margitszigeti Víztoronyban jelenleg több, különböző tematikájú kiállítás tekinthető meg Visual Art kivetítés formájában: Kovács József animációs mozgóképei a lépcsőház belső falait díszítik, Mervai Márk Budapest- és Margitsziget-fotói az első kiállítási szinten láthatók, majd Jankovics Marcell Ének a csodaszarvasról és Az ember tragédiája animációs filmjeinek képei következnek.

„Tavasszal nyitjuk meg újra a víztornyot a látogatók előtt. Addig – a főváros támogatásával – újabb rekonstrukciós javításokat végzünk, elsősorban a torony külső részén, ahol a teraszokat újítjuk fel. Májustól új kiállításokkal várjuk majd a látogatókat” – mesélt a tervekről Bán Teodóra.

A víztorony szeptember 30-ig, naponta 11 és 19 óra között látogatható. Rossz idő esetén zárva!

süti beállítások módosítása