Fény derült a kecskeméti kulisszatitkokra

Ismét rengetegen voltak kíváncsiak a kecskeméti Katona József Színház kulisszatitkaira. A színfalak mögé szeptember 22-én leshettek be az érdeklődők.

Hogyan készül egy színdarab? Mi történik egy próbán? Hol válnak a színes tervek valódi jelmezekké? Többek között ezekre a titkokra derült fény szeptember 22-én, szombaton a Katona József Színházban.

DSC_1427

Érdeklődőkből bizony ezúttal sem volt hiány. Az óránként induló túrák előtt zsúfolásig megtelt a teátrum aulája. Az alkalmi idegenvezetők a színház színművészei, Fazakas Géza és Szokolai Péter voltak.

DSC_1501

A rendhagyó túra elején a teátrum épületének történetéről tudhattak meg többet a kulisszajárás résztvevői, majd mindenki helyet foglalt a Nagyszínház nézőterén. Ott egy készülő darab, a Lesz Vigasz? próbáiba leshettek be az érdeklődők. Sőt, ezúttal a színpadra is felmehettek a nézők, és közelről is megszemlélhették az Újvilág passió díszleteit.

DSC_1488

A Ruszt József Stúdió Színházban szintén egy új darab próbája várta azokat, akik többet akartak megtudni a teátrum világáról. Egy közelgő ősbemutatóból, a Hangyabolyból kaphattak egy kis ízelítőt a kulisszajárás résztvevői.

DSC_1514

Ezután a szabótárban kiderült, hogyan lesz a tervből kész jelmez, sőt, az sem maradt titok többé, hogy egy-egy ruhához akár harminc-negyven méter anyag is kell. A gyerekeket persze nem kellett sokáig egy kis játékra bíztatni, szívesen próbáltak cilindert, tollas revükalapot vagy akár utazó pelerint is.

DSC_1525

Érdemes volt betérni a teátrum szervezési- és jegyirodájába is, aki ugyanis ezen a délutánon váltott jegyet a Lesz vigasz? című előadásra, hét százalék kedvezményt kapott a belépő árából.

Szerző: Gál Orsolya,

Kecskeméti Katona József Színház

süti beállítások módosítása