Rudolf Péter fontos szerepre készül

Az első nagyszínpadi bemutató a Centrál Színházban október 19-én lesz. Jez Butterworth, Az ígéret földje című művét tűzik műsorra Novák Eszter rendezésében, Rudolf Péter főszereplésével. Ennek kapcsán mesélt a színész a Heti Válasznak. Lapszemle.

A darab főhőse, a Kakas gúnynévre hallgató volt kaszkadőr, az erdő közepén él egy ócska lakókocsiban. Nála időznek azok a városlakók, akiknek már nincs hova menniük. Bár a szereplők mindegyike megfordul nála vendégként, mégis egy emberként indítanak hadjáratot ellene a kisváros lakói. Rudolf Péter a Heti Válasz Online-nak beszélt idei terveiről és a Johnny Byron „Kakas" karakterének megformálásáról.

rudolf

Pályám során sok fontos szerepet eljátszhattam, és szerencsésnek is érzem magam emiatt. De nagyon ritkán előfordul az is, hogy életünk olyan pillanatában kapunk meg egy szerepet, amikor nagyon jókor jön, és nagyon fontos, hogy pont akkor találjon meg. Régóta nem találkoztam ilyen szereppel. Mindig jobban szerettem, ha nem egy világra csodálkozó értelmiségit játszhatok el, de ez ritkán adatott meg. Ezért a szerepért nagyon meg kellett dolgoznom, nagyon izgat a karakter. Ez a darab sok mindenről szól, így a lázadásról is. Kakas egy lázadó, és ki is veti magából a közösség, amelynek valójában szüksége lenne rá” – árulta el Rudolf Péter.

“Egy színész számára mindig izgalmas egy olyan szerep, amelynek összetettebb feladat a karakterét felépíteni. Így lehetőségünk van olyasmit is megélni, amit saját életünkben soha. Egyébként  egy kicsit erről is szól a darab, arról, hogy mindenki szeretne kicsit olyan lenni, mint Johnny Byron Kakas, de vagy gyáva hozzá, vagy kényelmesebb, vagy fontosabbak számára azok a konformista szempontok, melyek szerint nagyjából mindannyian éljük az életünket” – tette hozzá a színész, akit arról is kérdeztek, gondolt-e arra, hogy feladja a szabadúszó létet és a Centrálhoz szerződjön. 

“Sok minden köt ehhez a színházhoz, de vannak egyéb kötelezettségeim is. Azt a szabadságot, hogy ezeket nem kell lemondanom, még fenn szeretném tartani egy ideig, de gyakorlatilag annyit vagyok ott, hogy már tényleg a második otthonom a Centrál Színház. Nem tartom kizártnak, hogy egyszer még fogok társulathoz tartozni, de jelen helyzetben nem tartanám korrektnek, a sok más munkám miatt. És be kell valljam, nem szívesen mondanék le a terveimről” – fejtette ki Rudolf Péter, aki egy film előkészítésén is dolgozik és hamarosan a Radnóti Színházban is színre lép Gogol Holt lelkek című darabjában.

A teljes interjút itt olvashatja.

süti beállítások módosítása