Készül a Humor forrása - Mózsik Imre és Vinnai András mesélt

Október 26-án új előadást mutat be a Mikroszkóp Színpad. Az abszurd humorban és groteszk jelentekben gazdag előadás hangulatából a szerzők adtak ízelítőt.

Humor_f._olvasoproba_szept.13._16_1

Mózsik Imre és Vinnai András a darabról:


Megbíztak minket, hogy írjunk egy szórakoztató darabot. Az első változat, egy erdőbe helyezte a történetet. Főleg szarvasos és harkályos jelenetekben gondolkodtunk, de a színház udvariasan arra bíztatott minket, hogy találjunk ki egy új koncepciót.

 

A második változat a Humorsérült Emberek Rehabilitációs Egyesületében (HERE) játszódott, de a színháznak ez sem tetszett. Azzal fenyegettek minket, hogy nekünk is ott lenne a helyünk, és új koncepciót követeltek. Ekkor megpróbáltunk visszatérni a harkályos verzióra, de nem sikerült becsapnunk őket azzal, hogy ez egy új koncepció.

Humor_f._olvasoproba_szept.13._9_1

 

Újabb nehézségek jöttek. Egyikünk macskája megbetegedett, másikunk kedvenc ventilátora elromlott. Az ezek ihlette egyfelvonásosokat már nem mertük megmutatni a színház vezetőségének, és miután ocsmány módon követelőzni kezdtek a közelgő olvasópróbára hivatkozva, végképp összeomlottunk.

 

Három napig bolyongtunk egy mocsárban, abban bízva, hogy találunk egy olyan szövegkönyvet, amely megfelel a céljainknak. Nem találtunk. Egyre jobban aggódunk, hogy a színház visszafizetteti velünk az előleget, amit egyébként fingópárnákra költöttük, mivel mindkettőnk régi álma volt, hogy egy ilyen halomban hancúrozzunk, és ez nem is okozott csalódást.

Most, midőn ezeket a sorokat írjuk, újabb koncepció sziluettje kezd körvonalazódni. Született néhány nagyszerű dal főleg sajtokról és kutyákról. Amennyiben a bemutató megvalósul, sok-sok szeretettel várjuk önöket, és teljesen jó szórakozást kívánunk!"

süti beállítások módosítása