Nagyváradon találkoznak az erdélyi magyar hivatásos táncegyüttesek

Nagyváradon rendezik meg az erdélyi magyar hivatásos táncegyüttesek nyolcadik találkozóját október 4–7. között az idén tízéves Nagyvárad Táncegyüttes szervezésében.

A VIII. Erdélyi Magyar Hivatásos Táncegyüttesek Találkozójának (EHTET) nyitóelőadása a Fekete Sáfrán című előadás László Csaba rendezésében. A Tamási Áron azonos című műve alapján készült felnőttmese a Nagyváradi Szigligeti Színház égisze alatt működő Nagyvárad Táncegyüttes idei első bemutatója is egyben.

ehtet Az EHTET-et 2004 óta évente rendezik meg öt erdélyi hivatásos táncegyüttessel. A sepsiszentgyörgyi Háromszék Hivatásos Néptáncegyüttes, a csíkszeredai Hargita Székely Nemzeti Népi Együttes, az Udvarhely Táncműhely Hivatásos Néptáncegyüttes, a marosvásárhelyi Maros Művészegyüttes, illetve az idei házigazda, a Nagyvárad Táncegyüttes tartozik az állandó résztvevők közé. 
A nagyváradiak első alkalommal adnak otthont a tánctalálkozónak.
Egy ilyen találkozó nemcsak a hivatásos táncegyütteseknek nyújt lehetőséget arra, hogy betekintést nyerjenek egymás munkájába, hanem a helyi és környékbeli közönségnek is, hogy a Nagyvárad Táncegyüttes működésén és műsorain kívül a többi erdélyi hivatásos együttes munkáját is megismerhesse - olvasható a találkozó honlapján (www.ehtet.szigligeti.ro).
A négynapos találkozó programjában a tánccsoportok fellépései mellett zenészeknek és táncosoknak szóló szakmai előadások és szakmai fórumok, valamint közönségtalálkozó is szerepel.
Az EHTET vasárnap este gálaműsorral zárul a Nagyváradi Szigligeti Színházban.

süti beállítások módosítása