„Jó érzés itt lenni” - Kapocs Zsóka az Operettszínházban

Kapócs Zsóka első alkalommal mutatkozott be a Budapesti Operettszínház közönségének, sikerrel debütált Montague-né szerepében a Rómeó és Júlia előadásában.

Kapócs Zsóka első alkalommal mutatkozott be a Budapesti Operettszínház közönségének. A nézők, ebben az évadban 2012 decemberében még az Elisabeth-ben Ludovika és Frau Wolf karaktereiben láthatja és végül, de nem utolsósorban az Abigélben Horn Miciként is megnézhetik. Korábban elsősorban kamaradarabokban és önálló estjein láthatta a közönség - Agatha Christie: Egérfogó (Mollie), Heltai Jenő: 1002. Éjszaka meséi, Hair (Sheila), Örkény István: Macskajáték (Ilus),Osborne: Dühöngő ifjúság (Alison), Bonnie és Clyde (Bonnie) 2010-ben pedig az Igazából apa című filmben is szerepet kapott és Karády Katalin-esttel is jelentkezett. 2008-tól négy éven át, közel 90 alkalommal játszotta a produkciót, amit a Pécsi Országos Színházi Találkozóra is meghívtak:
"A tapsnál olyan sírógörcsöt kaptam, ahogy ott álltam, mert tényleg nagyon tapsoltak"
– emlékszik vissza Kapocs Zsóka.
A Thália Színházban 2011-ben játszott előadására és a próbaidőszakra is örömmel gondol vissza a színésznő: "A Nini kamikaze című, a kabaré világát felelevenítő darabban egy szeszélyes, szétszórt nőt játszottam, régi francia sanzonokat, német kuplékat és magyar operett-dalokat énekeltem. Nagyon szerettem. Volt egy francia szám, amit közel egy hónapig tanultam. Az eredetit az interneten nyolcmilliószor hallgatták meg, szerintem én voltam ebből hétmilliószor..." - fogalmazott Kapócs Zsóka.

kapocs_zska2vag

A Rómeó és Júlia Montague-néja ugyancsak nagy kihívást jelentett számára: "Tudtam, hogy vissza kell vennem magamból, mert nagyszínpadon egészen másként kell játszani. Ez egy monumentális nézőtér, minden olyan hatalmas, hogy az valami elképesztő. Korábban megszoktam, hogy mindig láttam az emberek fejét, a tekintetüket, így közvetlenül kaptam visszajelzéseket, amolyan interaktív színházi előadások voltak. Most viszont az első két sorból is csupán néhány elmosódó arccal, egyébként pedig csak a reflektorokkal néztem szembe." – mondja az Operett társulatának új tagja.
Kapócs Zsóka számára -saját bevallása szerint-  egyaránt fontos a nézők, és a kollégák támogatása: "Mindig a közönségből táplálkozva tudtok újra és újra adni. Nagyon izgultam, mielőtt az Operettszínház nagyszínpadára léptem, és ez az érzés egészen addig tartott, amíg az első jelenetben megmutathattam azt, amit szerettem volna. A kollégák mindvégig segítettek, mindenki aranyos volt, a színfalak mögött fogták a kezemet, és szurkoltak nekem. Jó érzés itt lenni, velük játszani" - árulta el Kapócs Zsóka.

Forrás: operettszínház.hu /Fotó: Éder Vera

süti beállítások módosítása