Völgyhíd felnőtteknek - a zalaegerszegi színház felhívása

A Völgyhíd című előadással - és egy hozzá kapcsolódó beszélgetéssel - kapcsolatban intéz felhívást nézőihez a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház.

A zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház felhívása:

Kedves nézőink, pedagógusok és szülők!
A Hevesi Sándor Színház Tantermi Deszka sorozatában a középiskolások életére, őket foglalkoztató problémákra reflektáló színdarabokat mutat be. Ezen programsorozat keretében belül játsszuk tantermekben a Völgyhíd című előadással egybekötött beavató programunkat. Tapasztalataink azt mutatják, hogy egyre inkább szükség van színházi nevelésre, mert a színház ereje közösséget tud teremteni, emberi életeket tud megváltoztatni. Segíteni tud fiatal nézőknek magukra és egymásra találni, mindenkit érintő emberi problémákra tanít rákérdezni, és megadja az esélyt, hogy párbeszédben közösen keressünk emberi válaszokat. Ez pedig, mivel problémákkal küzdő közösségi lények vagyunk, alapvető emberi szükséglet.
Többen megkeresték színházunkat azzal a kéréssel, hogy mutassuk be a Völgyhídat felnőtt közönségnek is, jelezve igényüket, hogy a kamaszkori problémákat felvető előadás szülőket, pedagógusokat is érdekelné.

Az előadást a színház próbatermében – Nádasdy Kálmán Terem – valósítanánk meg. Az előadás után egy beszélgetésre invitáljuk önöket, amely során a színműben felmerülő legfontosabb kérdéseket vitatnánk meg közösen, illetve programunk céljáról, létjogosultságáról beszélgetnénk. A program meghívott vendége Bodor Péter pszichológus, egyetemi docens (ELTE TÁTK, Szociálpszichológia Tanszék), aki a téma érzékeny volta miatt szakmai konzultánsként vesz részt munkánkban.
Kérjük önöket, hogy jelezzék színházunk felé igényüket, amennyiben részt vennének egy ilyen jellegű előadással egybekötött beszélgetésen.
Október 12-ig várjuk az előzetes jelentkezéseket a színház szervezési osztályán, illetve az alábbi emailcímen: szervezes@szinhaz.zalaszam.hu
Továbbra is TÁRT KAROKKAL várjuk önöket!
Tisztelettel,

Dr. Besenczi Árpád igazgató     

Sztarenki Pál művészeti vezető      

Madák Zsuzsanna dramaturg

süti beállítások módosítása