Tom Hanks jövőre a Broadway színpadán debütál

Újságírót alakít első Broadway-fellépésén Tom Hanks, aki jövő tavasszal a közelmúltban elhunyt Nora Ephron színművében szerepel.

A Lucky Guy című darab producerei csütörtökön jelentették be, hogy az életrajzi drámában Hanks játssza el Mike McAlaryt, a neves New York-i újságírót. Mint elhangzott: a kétszeres Oscar-díjas színészt már Ephron nyáron bekövetkezett halála előtt felkérték a szerepre.

tomhanks McAlary készített először interjút Abner Louima haiti bevándorlóval, akit 1997-ben fehér rendőrök szexuálisan zaklattak és megvertek egy rendőrőrsön. A 41 éves újságíró riportjával  elnyerte a Pulitzer-díjat, de pár hónappal később rákbetegségben elhunyt. A New York Daily News és a The New York Post című lapoknak dolgozó McAlary személyével foglalkozott a tavaly az off-Broadwayn bemutatott The Wood című dráma is, amelyet Dan Klores írt. Ron Howard Lapzárta című, 1994-es filmjében pedig állítólag róla mintázták meg a Randy Quaid alakította riportert.
A népszerű romantikus vígjátékok forgatókönyvírójaként és rendezőjeként ismert Nora Ephron 71 esztendősen hunyt el júniusban. Rajongótáborát többek között Harry és Sally, A szerelem hullámhosszán és A szerelem hálójában című filmjeinek köszönheti, utolsó produkciója a Julie és Júlia - Két nő egy recept című film volt. 
A Lucky Guy című darabot a New York-i Broadhurst Színházban állítják színpadra. Az előzetes bemutatók 2013. március 1-jén kezdődnek, a premierre április 1-jén kerül sor.

süti beállítások módosítása