Színházat inspiráltak a bambuszerdők

Nem csak a fenntartható építkezésre jó példa, de még meditációs helynek sem utolsó, ideiglenes színház épült Hollandiában. A TAAT legújabb építménye, a Khor I nevű színháza ugyanis egy olyan meditációs épület, melyet a bambuszerdők inspiráltak.

A megnyugtató hatású fa konstrukciót a holland székhelyű kollaborációs tervezőcsoport, a TAAT tervezte. Az épület javarészt keskeny fagerendákból áll, amelyek függőlegesen egy piramisformába vannak rendezve. Berg Horemans, a TAAT építésze elmondta, hogy a Khor I színházat úgy tervezték, hogy egyszerre legyen intim és publikus.

A látogatók saját performance-t tarthatnak a belső térben elhelyezett fakockák felolvasásával. Ezeket a kockákat a buddhista templomokban található imamalmok ihlették, és körbe-körbe forgása a buddhista imákat idéznek. A szöveget Gert-Jan Stam írta, és ahhoz, hogy elolvashassuk a kockákra írt szavakat, az előadónak folyamatosan egyik keréktől a másikig kell mozognia. Ezeket a mozgásra és meditációra ösztönző „előadásokat” mindenki utasítások nélkül adja elő az épület belső terében.

Így néz ki a bambusz-színház:

khor-I-theater-by-TAAT-2.gallery1.

1

2.

3

3.

4

4.

6

5.

meg

6.

Forrás: inhabitat.com

süti beállítások módosítása