Éry-Kovács András a Harlekin Bábszínház új igazgatója

A Harlekin Bábszínház igazgatójának Éry-Kovács Andrást, az Egri Kulturális és Művészeti Központ (EKMK) élére pedig Kovács Katalint választotta az egri önkormányzat csütörtöki közgyűlésén. A rendező Bal József megbízott igazgatót váltja. Megbízatása öt évre szól. 

A nyár elején megjelent kiírásokra a bábszínház igazgatói állására két, az EKMK vezetői posztjára hat szakember adott be pályázatot.

A Harlekin Bábszínház esetében Bal József megbízott igazgató és Éry-Kovács András pályázatát is támogatta a szakmai bizottság. A közgyűlés 12 igen, 5 nem szavazattal, 1 tartózkodás mellett döntött Éry-Kovács András mellett, akinek 2013 februárjától szól a megbízatása. Ő korábban rendezett a Magyar Televízióban, főszerkesztője és rendezője volt a Duna Televíziónak, dramaturg és rendező volt a Magyar Állami Operaházban, az egri Gárdonyi Géza Színházban dramaturgi munkákat végzett a 2011/12-es évadban.

Andras_Ery-KovacsÉry-Kovács András

Az Egri Kulturális és Művészeti Központ vezetői kiírására kiírt hat pályázatból két beadványt ítélt támogatandónak a szakértői bizottság, de Kovács Katalin és Kovács Ferenc pályázatai közül egyhangúlag Kovács Katalin jelenlegi megbízott igazgató kinevezését támogatta. Az ő megbízását javasolta a kulturális és idegenforgalmi bizottság is. Kovács Katalin kinevezését 15 igen szavazattal, három tartózkodás mellett támogatta az egri közgyűlés.

Forrás: MTI

süti beállítások módosítása