Elmaradnak az Artus előadások a zárolás miatt

A zárolás miatt elmaradnak az Artus előadásai Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) független színházaknak megítélt támogatásának folyósításáig a meghirdetett előadásaikat nem tudják megtartani – áll az Artus – Goda Gábor Társulatának honlapján.

Elmarad az Artus társulatának október 28-i előadása, a Kérész művek. De nemcsak ezt az estét kell lemondaniuk Goda Gáboréknak, hanem mindegyiket, amíg az EMMI a független színházaknak megítélt idei támogatását nem folyósítja. 

Bár még nincs hivatalos eredmény és tájékoztatás arról, hogy a VI-os kategóriába tartozó független színházakat milyen mértékben sújtják a tervezett zárolások (melyekből végül korábban elvonás lett), többek között a Kerekasztal műsortervét is érinti a bizonytalanságok miatt kialakult helyzet.
Az ő közleményük szerint: "A novemberre tervezett jászberényi Bosszú c. előadások elmaradnak a meghívó és a meghívott anyagi helyzete miatt. Sajnos nem élhetünk azzal a nagyvonalú gesztussal, hogy felajánljuk, ingyen megtartjuk az előadásokat, mert - bár a színészek sokféle áldozatra képesek - az útiköltség mindenképpen pénzbe kerül, és jelenleg ezt sem vállalhatjuk. Kérjük a szakmai érdeklődőket, hogy az előadások előtti napokban tájékozódjanak programunk alakulásáról a műsor rovatban, vagy kérjenek tájékoztatást telefonon: 06 30 274 90 66".

Forrás: artus.hu, Színház.hu

süti beállítások módosítása