Oscar-díjak Broadway díszletek közt

A Tony-díjas díszlettervezöt, Derek McLane-t kérték fel a 2013 Oscar-ceremónia díszleteinek elkészítésére. A tervek szerint a színpad a Broadway-musicalek világát idézi. A musicalek világa a díjátadó házigazdájától, Seth MacFarlane-től sem áll távol.

Seth MacFarlane a jövő évi, 2013-as Oscar-gála házigazdája pazar, a Broadway musicalek világát idéző színpadot kap, ahol kedvére énekelhet és táncolhat, hogy ezzel is szórakoztassa az egyik legnívósabb filmes díjátadó közönségét. A The Hollywood Reporter című lap szerint a különleges díszlet tervezésére Derek McLane, Tony –díjas díszlettervezőt kérte fel az Amerikai Filmakadémia. Az ötletgazdák az idei év Oscar-ceremóniájának producerpárosa Craig Zadan és Neil Meron. A két elismert szakember köztudottan színház-orientált, többek közt az ő nevükhöz fűződik a Chicago és a Hajlakk című musicalek megfilmesítése is. Zadan és Meron javasolták, hogy McLane-re bízzák meg a 85. Oscar díjátadó színpadi díszleteit. Derec McLane először dolgozik az Amerikai Filmakadémia megbízásából.

derek_mclane

Derek Mclane

McLane 1994-ben kezdett dolgozni a Broadway –n. Azóta több mint 25 színpadi díszlet terve fűződik a nevéhez, prózai és zenés daraboké egyaránt. Többek közt a "Grease" és az "Anithing goes" Broadway változatához is ő álmodta meg a díszleteket. Az elismert művészt 2009- ben jutalmazták Tony-díjjal, a „33 Variations” című darab díszleteiért.

A Broadway ihlette színpad és a zenés produkció valószínűleg nem okoz gondot a 85. Oscar-gála házigazdájának sem. Seth MacFarlane nevéhez fűzödik többek közt a Family Guy című rajfilm sorozat, amelynek zenés nyitójelenetét szintén a musicalek ihlették, illetve a szereplők több részben is dalra fakadnak. Nem véletlen, hiszen az amerikai színész a zenében is sikeres. Több teltházas koncertet adott már a londoni Royal Albert Hallban és a New York-i Carnegie Hallban is. 2011-ben megjelent, “Music Is Better Than Words” című albumáért két Grammy díjra jelölték.

A 85. Oscar gálát február 24-én rendezik a Los Angeles-i Kodak Theatreben. A jelöléseket január 10-én jelentik be.

süti beállítások módosítása