Hegyi Barbara: “Nincs egyenes út!"

Hegyi Barbara, a Vígszínház színésznője a Sikeres Nők című lapnak adott interjújában mesélt pályájáról, élete nagy pillanatairól és arról, milyen vágyai vannak mostanában. Lapszemle.

tulTúl a Maszat hegyen

A Sikeres Nők interjújából:

“Nincs egyenes út! Vannak adottságok, itt van például a hangom, ami sokáig kifejezetten hátrány volt. Hiába mondták néhányan, hogy különlegesség, de ez nem mindenkinek kellett, féltek, hogy a közönség nem fogja elfogadni. Ebben, - ahogy ma már elfogadják, és valóban különlegesség lett - rengeteg munka van” – mesélte Hegyi Barbara a Sikeres Nők című lap interjújában. A színésznő szerint nincsenek kész dolgok. Hogy mit jelent az, ha valaki szép? Először is ízlés kérdése kit látunk szépnek, és szerintem csak azt jelenti, hogy esztétikailag képvisel valamit, de ha belül üres, nem sokat ér.

A kérdésre, kik voltak a legfontosabb emberek az életében, akik meghatározták a pályáját, úgy felelt: “Ez inkább a főiskolán volt, mert az előbbi gondolatot folytatva, a hangommal rengeteget kellett kínlódnom. Igen küzdelmes évek voltak ezek, - főleg az első két évben - nagyon sok átzokogott éjszaka van mögötte, de szerencsére voltak olyan emberek, akik segítettek nekem. Tanáraim, - akiknek köszönettel tartozom mindenért - Bagó Gizella, Ságodi Gabi, még a mai napig is segítenek, ha bármiben szükségem van” – árulta el a Vígszínház színésznője, aki úgy találja, hogy tavaly sokfélét és jót játszott: a Romlás, a Mindent anyámról, vagy a Mikve más típusú feladatok elé állította, mint korábban.

anovagya

A nő vágya

Az élet nagy pillanatairól is kérdezték, ennek kapcsán elmondta, gyermeke születése volt csodálatos, de a válás megviselte. “Aztán megint csodálatos az, hogy lett egy új életem Zoránnal. "Azt szoktam mondani, hogy mázlista vagyok, mert nem szeretnék hálátlannak tűnni a sorsom miatt, hiszen mindig olyan pillanatokban segített meg, -kaptam valami ötletet, egy sugallatot, vagy épp jött valaki - amikor kellett. Azért nekem is vannak félelmetes pillanataim, én valójában sokkal szorongóbb alkat vagyok, sokkal könnyebben esem pánikba” – mesélte Hegyi Barbara, aki úgy véli, ahhoz, hogy harmónia legyen, kell néha önfeladás is.

“Jó dolog, hogy abban a korban vagyok, amikor már meg tudok és még meg tudok oldani dogokat. A mi szakmánk egy teljesen ingoványos talaj, nincs benne semmi biztos. A tegnap lement előadás az a biztos, mert arról már tudjuk, hogy milyen. Hogy milyen lesz a mai előadás, azt nem tudjuk, de ez benne az izgalmas. Az idővel nyilván lesz egy változás, de ma még mindenféléket játszhatok. Nemrég Pécsett egy alkoholista vénkisasszonyt játszottam és nagyon élveztem! Ez is egy kihívás, mint minden, például a Maszathegyben a démon, vagy amikor éppen egy leszbikus magányos nőt játszom” – fogalmazott a színésznő.

mindent

Mindent anyámról

Arról, milyen vágyai vannak mostanában elmondta: “Lehet, hogy a vágyaimmal csökkenteném azokat a lehetőségeket, amit a véletlen vagy a váratlanság hozhat. Az élet sokkal nagyobb meglepetéseket okozhat. Soha nem gondoltam volna, hogy egy könyvet fogok írni. Lehet, ha kívántam volna valamit, az lett volna helyette, és akkor nem lett volna könyvem, mert a sors kipipálta volna, hogy ezt akartad. Nem akarom korlátozni a vágyaimmal a lehetőségeimet!” – nyilatkozta Hegyi Barbara, akit legközelebb a Rózsavölgyi Szalonban, egy kétszemélyes darabban láthat a közönség.

Forrás: Sikeres Nők

süti beállítások módosítása