Kezdődik az Interetnikai Színházi Fesztivál

A sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház Bánk bán című előadásával veszi kezdetét vasárnap 19 órakor a 6. Interetnikai Színházi Fesztivál Nagyváradon. A november 11-18. között zajló rendezvénysorozattal kapcsolatban Czvikker Katalin, a  szervező Szigligeti Színház menedzser-igazgatója és Szabó K. István művészeti igazgató tájékoztatta a sajtó képviselőit.

A fesztivál programjára – amely elérhető a www.ifeszt.szigligeti.ro honlapon - részletesebben már nem tértek ki a tájékoztatón, hangsúlyozták azonban, hogy az IFESZT egy versenyfesztivál, tehát különböző díjakat ítél oda a neves szakemberekből álló zsűri: a legjobb előadás, legjobb rendezés, legjobb díszlet, illetve természetesen a szíművészeket is díjazzák férfi és női fő- és mellékszereplő kategóriában.

A zsűri tagjai: Darvay Nagy Adrienne színháztörténész, író, teatrológus, színházművészeti tanácsadó, Forgách András író, műfordító, forgatókönyvíró, Jászai Mari-díjas dramaturg, Ştefan Iordănescu rendező, művészeti tanácsadó, Zsehránszky István újságíró, lapszerkesztő, kritikus, András Lóránt színész, koreográfus, rendező.

ifeszt4

A díjakat – pénzdíjak, műalkotások, egyéb felajánlások – egy-egy emlékplakettel együtt a záróelőadást megelőzően adják át. A fesztivál –  a Csokonai Színházzal kialakított együttműködésnek köszönhetően – a debreceni színház Scapin, a szemfényvesztő című előadásával zárul. Szabó K. István még kitért a fesztivál délelőtti programjaira is: I-FÓRUM címmel a romániai kisebbségi színjátszás problémáit, lehetőségeit járják körül a résztvevők, interaktív kiállítással, könyvbemutatókkal fűszerezve. A Partiumi Keresztény Egyetem képzőművészeti karának diákjait is bevonták az IFESZT promoválásába, illetve a színházon túlmutató művészi kínálat kialakításába: a fesztivált népszerűsítő rövid animációk mellett különböző installációkat hoznak létre.
Jegyeket és a minden előadásra érvényes belépőkártyát (pass) a színház jegypénztáránál lehet váltani naponta 11-13 és 17-18 óra között, valamint egy órával az előadások előtt. Online jegyvásárlásra is van lehetőség a www.ifeszt.szigligeti.ro, a www.szigligeti.ro és a www.biletmaster.ro honlapon.

ifeszt_plakat_JO_kicsi

Jegyárak
Az előadásokra 20 lejért lehet belépőjegyet váltani, 120 lejbe kerül egy minden előadásra érvényes belépőkártya (pass), amellyel a szabad helyek függvényében lehet kiváltani a jegyeket az egyes előadásokra.

A fesztivál záróelőadására, a debreceni Csokonai Színház Scapin, a szemfényvesztő című produkciójára  eltérő jegyárak érvényesek: a központi páholyokba 50 (első székek), illetve 40 (hátsó székek) lejért, az oldalpáholyokba 40 lejért, a zsöllyébe 30, az erkélyre pedig 20 lejért lehet helyjegyet vásárolni. A belépőkártya erre az előadásra is érvényes, viszont ez esetben is szükség van a helyjegy kiváltására.

A székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház Plazma 2, avagy az ovibrader, valamint a kézdivásárhelyi Városi Színház Zabhegyező című előadása (a szabad helyek függvényében) ingyenes.

Két koncertre is sor kerül a fesztiválon: a Hakeshet Klezmer Band-koncertre 20, a Lemon Bucket Orkestra-koncertre pedig 15 lejbe kerül egy belépőjegy (utóbbira jegyeket a Moszkva Kávézóban lehet váltani). A fesztivál ideje alatt délelőttönként I-FÓRUM címmel szakmai beszélgetésekre kerül sor, amelyek természetesen ingyen látogathatók.

süti beállítások módosítása