A Bagoly - családi tébolyda Tamási Zoltántól

November 30-án mutatja be a K.V. Társulat A Bagoly című "családi tébolydáját" a Fogasházban, Tamási Zoltán rendezésében. A részletekről cikkünkben olvashatnak.

Így ajánlják az alkotók az előadást:

„Kopeczky Márton vagyok. Tizenhat éves vagyok. Az anyám vérrel foglalkozik. És az apám is. A vér állandó és sokkoló jelenléte otthonunkban megszokott… Az évek múltával szüleim idegrendszerét halmozott fogyatékaim szép lassan felőrölték. Illetve simán felőrölték egymást. Engem pedig itt hagytak, bénán, tök bután, a legnagyobb szarban.”

Családon belüli erőszak alatt tettleges bántalmazást értünk, és a törvény szigorúan bünteti, de az odafigyelés teljes hiánya, illetve a lelki terror ellen, ami mindennél veszedelmesebben teszi frusztrálttá, szorongóvá, vagy éppen erőszakossá gyermekeinket, semmi sem véd.

A Bagoly egy tizenhat éves kamaszról szól aki felnőtté válásának fordulópontjára, valójában tehetetlen testi, lelki roncsként érkezik. Szülei középosztálybeli értelmiségi házaspár. Nincs bennük semmi durva, vagy alantas. Talán a mindennapi küzdelmeik okozta feszültség teszi őket éppen saját gyerekükkel szemben türelmetlenné, erőszakossá. Észre sem veszik, hogy hármójuk élete csupán egy veszekedésfolyam, hogy életük maga a pokol.

A dolgok logikusan tragédiába fordulnak… Vagy bekövetkezik a csoda? Van egy tiszta percük még, hogy felismerjék, hogy egy hangnemváltással életük emberibb, élhetőbb irányba terelhető?

bagoly_csald_9

A K.V. Társulatról:

A K.V. Társulat 2007-ben jött létre, alapítói és vezetői Száger Zsuzsanna és Urbanovits Krisztina. Mindketten hosszú éveken át voltak a Kaposvári Csiky Gergely Színház művészei, ott fogalmazódott meg bennünk egy önálló társulat létrehozásának terve. Mára állandó társulatként működnek, emellett meghívott vendégekkel – rendezőkkel, színészekkel – is dolgoznak.
A tavalyi évadban bemutatott Gardénia c. előadásukat Pelsőczy Réka rendezte. Ezúttal Tamási Zoltán színész-rendező drámájára esett választásuk, akivel rendszeresen együtt dolgoznak ifjúsági programjukban, és akinek Hű, de messze van Petuski c. rendezése 2009-ben az Alternatív Színházi Szemle fődíjas előadása lett.

A Bagoly c. egyfelvonásos abszurd bepillantást enged a hétköznapi családi élet számos rétegébe és problémájába, a kamaszkor és a felnőtt párkapcsolatok lélektanát, a gyereknevelés kihívásait boncolgatva őszintén és szókimondóan.

kv

Tamási Zoltán: A BAGOLY

- családi tébolyda egy felvonásban -

Szereplők: Keresztény Tamás, Száger Zsuzsanna, Tamási Zoltán, Urbanovits Krisztina, Banovits Vivianne

Zene: Monori András Produkciós asszisztens: Kovács Andrea
Író-rendező: Tamási Zoltán

Nyilvános főpróba: 2012. november 29. 20:00

Bemutató: 2012. november 30. 20:00

További előadások: 2012.december 9. 20:00, december 21. 20:00

Közönségtalálkozó: 2012.december 9. 21:00
Fogasház

Budapest, VII. Akácfa utca 51.

A korlátozott férőhelyek száma miatt előzetes regisztráció ajánlott a kv.info.tarsulat@gmail.com címen

JEGY: 1000 HUF / diák 800 HUF kv.info.tarsulat@gmail.com +36 20 405 90 63

süti beállítások módosítása