Újra jön A régi nyár Tatabányán

Felújítja A régi nyár című operett-előadását a tatabányai Jászai Mari Színház. A darab ezúttal is igazi sztárszereposztásban látható, Peller Károly rendezésében.

Az eredetileg Fedák Sárinak írt, majd Honthy Hannával a főszerepben népszerűvé vált operett, A régi nyár novemberben ismét látható tatabányai Jászai Mari Színházban. A tavasszal bemutatott Peller Károly rendezte darabban sokkal több dal szerepel, mint az eredetiben, a szereplőkre igazított operettbe több Lajtai-sláger is bekerült. November 18-án és 25-én a közönség egy különleges előadáson, a premierbéli szereposztásban, újra élvezheti a régi és az úja dalokat egyaránt.

Peller Károlynak egyébként A régi nyár az első nagyszínpadi operettje. Nem véletlenül választotta elsőnek ezt a darabot. „Mindenképpen szerettem volna Kalocsai Zsuzsával rendezőként is együtt dolgozni, színészként már rengetegszer álltam vele egy színpadon. Fantasztikus művész, primadonna, gyönyörű hang és nagyon jó színésznő. Olyan darabot kerestem, amiben művészete a legtökéletesebben kiteljesedhet. A régi nyár éppen ilyen.” – árulta el Peller.

rgi_nyr

Kalocsai Zsuzsa, aki már számtalan operett főszerepét játszotta, azt mondja, ez a darab egy kicsit mégis más. „Érdekes kirándulás, hiszen a történetvezetés eltér a hagyományos nagyoperettekétől. –magyarázza a művésznő. Amíg ott van egy találkozás, amelyet konfliktus követ, addig itt 18 évvel korábbi események határozzák meg a történetet. Ez a szerep igazi jutalomjáték minden primadonnának.”

Kalocsai Zsuzsa partnerei a tatbányai darabban régi kollégái, akikkel már többször dolgozott együtt. A régi nyárban a közös munka „vidám!” – jelenti ki a színésznő. „A rendezővel, Peller Károllyal már többször is játszottam együtt és élvezem, ahogyan rendez. Virágh Józseffel régóta állunk együtt a színpadon, vele mindig öröm játszani. De Spindler Béla és Szulák Andrea is nagyon jó partnerem a játékban, ami megkönnyíti az én munkámat is.”

rgi_nyr2

A rendező nem véletlenül választotta Kalocsai Zsuzsa mellé a többi szereplőt. „Virágh József sokszor volt partnere Kalocsai Zsuzsának, minden szempontból tökéletes párt alkotnak a színpadon. Mimóza szerepére olyan színésznőt kerestem, aki rendkívül jó komika, így nem volt kérdéses Szulák Andrea személye sem. A Dizőz című önálló estjének egyébként rendezőasszisztense voltam. Ágoston Katit tanítottam az Operett Akadémián, tudtam, hogy bájos lesz Zsuzsi szerepében. Juhász Levente nagyon tehetséges, jó hangú, fiatal színész. Az pedig, hogy Spindler Béla elfogadta felkérésünket, nagy megtiszteltetés számomra” – árulta el Peller Károly. A választásai pedig igen találónak bizonyultak.

Szulák Andrea maga is úgy látja, hogy Mimóza szerepe abszolút neki való: „Örülök Mimóza szerepének, hiszen egy fergeteges komikai jellem. Lubickolhatok benne és azt szeretném, ha a közönség velem lubickolna. Ez kapja a fő hangsúlyt a játékomban. Az operett világa annyira nem áll távol tőlem”– vallotta be Szulák Andrea. „Ebben a műfajban énekelhetek – egyébként mást és másképp, mint ahogyan megszokták tőlem - a rendező, Peller Károly pedig maximálisan megadja nekem a lehetőséget, hogy ne csak színésznőként, hanem énekesként is bemutatkozhassak a tatabányai közönségnek."

Peller Károly egyébként a Szulák Andrea által megformált karaktert „felnagyította”, több dalt kapott a szerplő. Ugyan így tett a Virágh József által alakított Báró Jankovich figurájával, aki az eredeti darabban mindössze egy duettet énekel, de most egy szerelmes dalt is előad.

A régi nyár klasszikus operett-slágerei mellett, mint a „Hol van az a nyár?", „Legyen a Horváth kertben Budán!", „A régi mániám végig hajtani a Stefánián....", "Jöjjön ki Óbudára...", "Hétre ma várom a Nemzetinél...", az előadást a Balogh-Barta Viktória koreográfus által megálmodott táncok teszik üdébbé és mozgalmasabbá.

 

Forrás: jászaiszínház.hu, 24ora.hu

süti beállítások módosítása