Hajléktalanokon segítenek a kaposvári színészek

A Csiky Gergely Színház társulatának néhány tagja úgy döntött, felhívja egy lehetőségre a közönség figyelmét, amivel segíteni tudnak azoknak, akik az utcán töltik az egyre hidegebb éjszakákat. 

Csütörtök este, az Éjjeli menedékhely című előadás kezdete előtt a Csiky Gergely Színház társulatának tagjai által vásárolt ún. izofóliákat adták át a kaposvári Vöröskereszt szakmai vezetőjének, Boldizsár Szilviának, a Kaposvári Hajléktalanszálló vezetőjének, Gulyás Jánosnak és Szabóné Lukács Tündének – aki Kaposváron az utcai szociális munkát végzi. Az izofólia ugyanis egy olyan anyag, ami megtartja a testhőt, így talán a fagyos éjszakák túlélésében is segíthet.

_DSC9745_ps_w

Fotó: Vigh István Ádám

Rátóti Zoltán színházigazgató az akció kapcsán elmondta, hogy a társulat tagjai szeretnék tartalommal megtölteni a „társadalmi szerepvállalás” fogalmát, és remélik, hogy mások is csatlakoznak hozzájuk, mikor a téli fagyokra gondolva fóliát ajándékoznak a hajléktalanoknak. "Nekünk kis költség, nekik akár az életük" - tette hozzá Rátóti Zoltán. Gulyás János az Éjjeli menedékhelyből idézett, amikor átvette a fóliákat: „Akinek a szívében törvény van, az jó. És jó, hogy sokaknak van még a szívében törvény" – köszönte meg az adományt.

„Nem mondom, hogy aki megnézi ezt az előadást, az másnap odaadja a kabátját egy padon fekvőnek. De lehet, hogy ha otthon talál egy használatlan kabátot, kiteszi a kuka mellé, vagy bedobja egy Vöröskeresztes dobozba. Persze lehet, hogy túl naiv és romantikus vagyok"– fogalmazott az Éjjeli menedékhely kapcsán Csapó Virág színésznő.

süti beállítások módosítása