Petícióval tiltakoznak Bátyai Edina leváltása ellen

Aláírásgyűjtés kezdődött "Védjük meg a Szegedi Szabadtérit" címmel a petíciók.com-on, mellyel tiltakoznak Bátyai Edina, a Szegedi Szabadtéri Játékok igazgatójának elmozdítása ellen.

"A szegedi Fidesz-KDNP 2012. december 28-ai kulturális bizottsági ülésén bejelentette: a 2012. december 1-jei közgyűlésen le kívánják váltani Bátyai Edinát, aki 2004 óta (bizonyíthatóan) sikeresen vezeti igazgatóként a Szegedi Szabadtéri Játékokat. Indokként egyetlen, ködös szó hangzott csupán el: bizalomvesztés" - emlékeztet a petíció szövege.

"A bizottsági ülésre a jelenlegi igazgatót nem hívták meg, az általuk javasolt embert, Kelemen Csaba egri színészt (az egyik fideszes képviselő jó barátját), akit elkísért a kívánt művészeti vezető, Sasvári Sándor is. A két jelölt előadhatta "koncepcióját", mely tele van hamiskás lózungokkal. A jelenlegi igazgatónak erre esélyt sem adtak. Tiltakozzunk a politikai döntés ellen! Tiltakozzunk az ellen, hogy a politika ismét tönkretegyen egy jelentős kulturális intézményt!" - áll a felhívásban.

Az aláírókhoz itt csatlakozhat.

süti beállítások módosítása