Erkel 101 - Szűk körben ünnepelték a nyitás évfordulóját

A Magyar Állami Operaház gyermekkaraként ismert Erkel Ferenc Általános Iskola kórusa részvételével emlékeztek meg az egykori Városi Színház, ma Erkel Színház megnyitásáról annak 101. évfordulója alkalmából pénteken.

A családias rendezvényen bejelentették a Hunyadi László című Erkel-opera CD-változatának megjelenését.
A dalszínház jelenlegi vezetése a megújuló Erkel Színházat olyan közösségi térré kívánja tenni, amely a kultúrán keresztül tömegeket vezet vissza a hagyományos értékekhez, egyben lehetőséget teremt arra, hogy az emberi kapcsolatok is előtérbe kerüljenek benne - áll az MTI-hez eljuttatott közleményükben.
Az Erkel Színház diákok ezreit kívánja ellátni zenei útravalóval. "A kormányzat támogatását is elnyerte az a célkitűzés, amely szerint a jövőben minden középiskolás úgy fejezze be tanulmányait, hogy járt az Erkel Színházban, és látott operaelőadást" - emelte ki a közlemény szerint Ókovács Szilveszter megbízott főigazgató.

erkel_szinhaz

Az újranyitó teátrum  Erkel Hunyadi László című művével indítja a jövő generáció bevezetését az opera világába. Előadásként és hanganyagként is központi szerepet játszik a mű, mivel a színház fennállásának 101. évfordulójára időzítették a Hunyadi László CD-megjelenését és kereskedelmi forgalomba kerülését.  
A Magyar Állami Operaház szólistái, Miklósa Erika, Fekete Attila, Pataki Potyók Dániel, Bretz Gábor és Fodor Beatrix közreműködésével, Héja Domonkos vezényletével augusztus végén rögzített zenei anyag az OperaTrezor-sorozat első hanghordozója.
Erkel Színház, Erkel-lemez, Erkel-mű a műsoron - ez tanúsítja, hogy a 2011-ben beiktatott operaházi vezetőség ígérete, az Erkel-kultusz felélesztéséről valóra válik - írják.
Ókovács Szilveszter az Erkel Színház leendő közönsége számára hangsúlyozta: "A generációk között kultúrafogyasztóként és támogatókként nem lehet távolság, együtt kell megtartani és növelni a műfaj népszerűségét."

Forrás: MTI

süti beállítások módosítása