Bérlethirdetés a Figura Stúdió Színházban

A Figura Stúdió Színház bérletet hirdet a 2012/2013-as évadra. Az idei bérletcsomag három előadást tartalmaz, bemutatásra kerül a Figura Stúdió Színház, a Csíki Játékszín és a Kézdivásárhelyi Városi Színház egy-egy produkciója.

Újdonság, hogy a bérletes nézők idén 30%-os kedvezménnyel vásárolhatnak jegyet minden bérleten kívüli előadásra, valamint a színház által meghívott összes vendégelőadásra. Az előző évekhez képest az is változás, hogy az eddig meglévő diákoknak, nyugdíjasoknak és felnőtteknek szóló bérlet mellé idén pedagógusbérlet is társul.

Háy János: Mandragóra, rendező: Kövesdy István – a Figura Stúdió Stúdió Színház előadása

(komédia)

A bérletkínálat első előadása a Figura Stúdió Színház produkciója. Háy János Mandragóra című komédiáját Kövesdy István viszi színre, a bemutatóra a 2013 januárjában kerül sor. Háy János Machiavellitől, a reneszánsz irodalom kiemelkedő írójától és gondolkodójától, kölcsönözte történetét és szereplőit, korszerű komédiává formálta az azonos című klasszikus művet. Háy Mandragórája úgy moralizál, gondolkodik el erkölcsről, jövőképről, a mai férfiról és nőről, családról, értelmiségről, emberi kapcsolatokról, máról, hogy közben mindvégig sziporkázóan szórakoztató marad.

Carlo Goldoni: Bugrisok, rendező: Balogh Attila – a Kézdivásárhelyi Városi Színház előadása

(komédia)

A bérletben lévő második produkció a Kézdivásárhelyi Városi Színház vendégjátéka. Carlo Goldoni Bugrisok című komédiája Balogh Attila rendezésében látható majd a Figura színpadán.

A komédia témája szintén aktuálisnak mondható: a papucshős, a kalapot viselő asszony, a csonka család, a nemek és a nemzedékek egymáshoz való viszonya családon belül és kívül mit sem változott az utóbbi két és félszáz évben. Lucietta és Filippetto, a két ifjú velencei szerelmes ugyanazokkal az akadályokkal küzd, mint korunk fiataljai, akik napi szinten megvívják csatáikat a „bezzeg az én időmben” jelmondat mögé felsorakozó idősebb generációval. A Bugrisok jelenkori nézője meglepődve veheti tudomásul, hogy a több, mint 250 évvel ezelőtt írt vígjátékban bemutatott családok oly módon vannak megrajzolva, hogy a szemünk elé táruló kép szinte megszólalásig hasonlít korunk családjaihoz.

Gádor Béla – Tasnádi István: Othello Gyulaházán, rendező: Lendvai Zoltán – Csíki Játékszín előadása

(zenés vígjáték)

Ebben az évadban a Csíki Játékszín vendégelőadása zárja a bérletes előadások sorozatát a Figuránál. Gádor Béla és Tasnádi István zenés vígjátéka az Othello Gyulaházán címet viseli, rendezője Lendvai Zoltán. A történet komikus bonyodalmát az képezi, hogy új főrendező érkezik a gyulaházi színtársulathoz, aki nem hajlandó tudomást venni a jól bejáratott, a közönség szórakoztatására összpontosító repertoárról és merész gesztussal operett helyett Shakespeare-t rendez, az Othellót. Nem köt kompromisszumot a szereposztást illetően sem: fiatal, kezdő színésznőre bízza a női főszerepet, az érett primadonnának csak öt mondat jut. Egyszóval olyannyira megbolygatja az állóvizet, hogy a társulat belső vívódásairól hamarosan a kisváros közönsége is értesül, ami azt eredményezi, hogy mindenki feszülten várja a mindent eldöntő premiert.

figura_evadplakat-webre

BÉRLETÁRAK:

Ferenczy István felnőttbérlet: 30 lej

Salamon Ernő diákbérlet: 20 lej

Páll Vilmos pedagógusbérlet: 25 lej

Gyerekbérlet: 12 lej

Mecénás bérlet: 300 lej

JEGYÁRAK:

Nagytermi- és stúdióelőadásra:

- felnőtteknek 15 lej (bérletes kedvezménnyel 10 lej)

- diákoknak és nyugdíjasoknak 8 lej (bérletes kedvezménnyel 5 lej)

Jegyek, bérletek válthatók a színház jegyirodájában munkanapokon 10.00 és 16.00 óra között, valamint előadás előtt egy órával a helyszínen.

Adventi időszakban bérletek váltahók Gyergyószentmiklós főterén az adventi vásárban is.

Tel.: 0752-227-011

e-mail: figura_studio@yahoo.com

süti beállítások módosítása