Két Presgurvic musical Sopronban

A Budapesti Operettszínház 2013-ban két musicalt is bemutat Sopronban, az MKB Musical Arénában. Tavasszal ismét érkezik a Rómeó és Júlia, nyáron pedig Elfújta a szél bemutató - mindkettő Gerard Presgurvic darab.

A Soproni Tavaszi Napok programsorozat kiemelt állomásaként a Budapesti Operettszínház 2013-ban - több mint három évvel az első soproni bemutató után - ismét színpadra állítja a Rómeó és Júlia című nagyszabású kultmusicalt, melyet már több mint 500 alkalommal, több mint 500 ezer néző látott. A közönség az előadást március 16-án, két alkalommal tekintheti meg az MKB Musical Arénában. A Rómeó és Júliát egy újabb népszerű Gerard Presgurvic darab követi Nyugat-Magyarországon: Somogyi Szilárd rendezésében a soproni közönség az elsők között láthatja az MKB Aréna szabadtéri színpadán az Elfújta a szél című musicalt, mely Margaret Mitchell nagyformátumú regényes és a több Oscar-díjas film alapján készült. Az Elfújta musical hazai ősbemutatója Szegeden lesz, de a szegedi bemutató után és közvetlenül a budapesti premier előtt a soproni közönség láthatja az új bemutatót.

sopron_musical

A magyar nyelvű előadás augusztus 17-18-án kerül színra- jelentette be a hétfői sajtótájékoztatón Borbély László, a Budapesti Operettszínház produkciós igazgatója. Abdai Géza Sopron alpolgármestere hozzátette, örömteli dolog, hogy e két nagyszerű darabbal tovább színesedik a város kulturális kínálata. A produkció létrejöttében nagy szerepelt vállalt Sopronban az Aréna, a Pro Kultúra és a Sopron Holding is.

A darabban szerepet kapnak a Petőfi-színház hatvanfős színitanodájának növendékei is - mondta el Horváth Zoltánné, a Pro Kultúra Nonprofit Kft. igazgatója. Emellett a gigantikus produkcióból kiveszi a részét a színház személyzete és műszaki személyzete. A Soproni Tavaszi Napok 2013-ban lesz harminc éves, s ezen két musical teszi ünnepibbé a jeles évfordulót.
Török Zoltán MKB Musical Arénát működtető Raabersport Kft. ügyvezető igazgatója az összefogás szükségességét hangsúlyozta. „Most, amikor szűkülnek a lehetőségek, még inkább együtt kel dolgoznunk azért, hogy a nézők színvonalas produkciókat láthassanak. Nagy felelősséggel jár ez, hiszen az előadásokra tízezer nézőt várunk.” - mondta.
A soproni sajtótájékoztatón részt vett a Rómeó és Júlia musical két sztárja, Janza Kata és Szabó P. Szilveszter is, akik december 10-én a Budapesti Operettszínház egy másik sikerelőadását, a Jövőre, Veled, Itt! című zenés játékot játszották az Arénában.

 

Forrás: operett.hu

süti beállítások módosítása