Hajnalban kiengedték a diákokért tüntető színészeket - Videóval

A rendőrség csütörtökre virradóra engedte el azt a három fiatalt -köztük a színész Barabás Richárdot és a színészhallgató Tóth Jankót-, akit a diáktüntetéssel kapcsolatban állítottak elő.

 

A Szalay utca bejáratánál, a Szemere utcánál rendőri sorfal állította meg a tüntető diákokat, akik a helyszínre várták a Humán Platform jogászait. Időközben a kapitánysághoz érkezett Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció tagja, független országgyűlési képviselő, aki felmutatta parlamenti igazolványát és bement az épületbe. A helyszínre érkezett Török Zsolt, az MSZP szóvivője, akit a tüntetők távozásra kértek fel, majd azt skandálták, hogy "Függetlenek vagyunk".

janko A fővárosba szervezett Téli Rózsás Diákforradalom folytatásaként szerda este a Lánchídon néhány száz diák gyűlt össze a felsőoktatás tervezett átalakítása miatti tiltakozásul. Az MTI helyszínen tartózkodó tudósítói szerint a Lánchídon összesereglett diáktüntetők közül a rendőrök félrehívták a demonstráció szervezőit és felvették adataikat, illetve több fiatalt előállítottak.

kep

Színház- és Filmművészeti Egyetem Hallgatói Önkormányzata hősként tekint hallgatóira, név szerint Tóth Jankóra és Barabás Richárdra, akiket a BRFK közleménye értelmében a "Gyülekezési joggal visszaélés szabálysértésének elkövetése miatt 2012. december 19-én 20 óra 14 perc és 20 óra 17 perc közötti időpontokban a Budapest V., Széchenyi Lánchíd hídszerkezetéről [...] állított elő a Budapesti Rendőr-főkapitányság".

jankoek

Az előállítottak ruházatának átvizsgálásakor a 17 éves fiatalembernél egy darab, B. Richárdnál két darab kést talált, majd foglalt le a rendőrség a közlés szerint, ellenük rendzavarás szabálysértésének elkövetése miatt feljelentést tesz a bíróságon. A szabálysértési határozatok átvételét követően a három fiatalember 2012. december 20-án 1 óra 55 perckor elhagyta a rendőrkapitányság épületét - közölte a BRFK.

Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter közölte, a kormányzat azt szeretné, ha csak a felsőoktatási intézmények kapacitása szabna határt a felvehetők létszámának. A tárcavezető csütörtökön az M1 Ma reggel című műsorában megerősítette, hogy még karácsony előtt kész tárgyalni a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) képviselőivel.

Forrás: Színház.hu, MTI

 

 

.

süti beállítások módosítása