Az Átriumban talál otthonra a zenés Mizantróp

A Quimby dalaival kísért Moliere színmű, A mizantróp január 24-én költözik az Atrium Film-Színházba. A Spirit Színház előadása Makranczi Zalánnal és Szinetár Dórával a főszerepben itt talál otthonra.

A Spirit Színház vezetője, az Alceste ellenlábasát játszó Perjés János így mesélt a darab sorsáról:
"Másfél éve működő műhelyünk eddigi legnagyobb szabású vállalkozása a Petri György fordítását használó előadás. Nagyon sok tapasztalatot szereztem ez alatt az idő alatt. Az ember, hiába ismeri a színházi működést, mégis a saját hibáinak felismerésével mehet tovább. A mizantróp gyönyörű példája volt ennek. Még az olvasópróbát sem tartottuk meg, amikor több nyári játék is érdeklődött. Játszottuk Kőszegen, Szentendrén, a Városmajorban, Győrben, Nagykanizsán, Szombathelyen. A szarvasi nyári játékokon Kolti Helga és Makranczi Zalán színészi díjat kapott alakításáért.

Megvan az a tulajdonságom, hogy - ha már kikerültem a darab születésének erőteréből - tisztán látom erősségei mellett a gyenge pontokat. Ugyanígy látom a kritika mögött az értetlenséget vagy akár az apropón keresztül másnak üzenő mondatokat. Lefordítom a magam nyelvére és használom a tanácsokat, a legnagyobb fokmérő azonban a közönség visszajelzése. Többnyire pótszékes telt házzal játsszunk szerte az országban és remélem a pesti közönség is befogadja a produkciót.
Kiállításában, zenei betétekkel feloldva tán szokatlan az előadás, amely törekvéseink szerint az emberi kapcsolatok pontos leképzéséről szól. Ha a ma embere, a határozottan fellépő fiatalok felfedezik itt az emberi tettek mozgatórugóit, nem dolgoztunk hiába. Először dolgoztam a színházban nagyobb csapattal, több helyről érkezett markáns egyéniségekkel, színházcsinálóként nagy tanulmány ez nekem. Boldoggá tett, hogy megfigyelhettem az emberi karakterek működésének titkát, a változtatás és az elengedni tudás szükségességét. Minden folyamatosan és egyre gyorsabban változik, ez így van a darabban is. A két főhős azonban nem tud, tán nem akar változni, így kapcsolatuk törvényszerűen bukik el.
További műsortervünk is ennek a mezsgyéjén készül: Változz vagy elbuksz."

Színház.hu

süti beállítások módosítása