Kósa Lajos: be kell fejeznünk a Latinovits Színházat

A Debrecen Televíziónak adott évértékelő interjújában Kósa Lajos polgármester arról is beszélt, jövőre befejeznék a Latinovits Színház építését.

Új igazgatót keresnek Vidnyánszky Attila helyére a Csokonai Színház élére, de Kósa Lajos polgármester fontosnak tartja azt is, hogy a kamarai daraboknak helyt adó Latinovits Színházat is befejezzék.

„Be kell fejeznünk a Latinovits Színházat, erre kell majd valahonnan pénzt keríteni. Az épület egyébként készen van, ki is fizettük. Ott meg tudjuk majd oldani a stúdiószínház problémáját is, és ezzel nagyot lépünk előre kulturális területen” – jelentette ki Kósa Lajos.


Nyáron, a haon.hu-nak adott interjújában így nyilatkozott ez ügyben: „Minden nagyobb város állami támogatással épített színházat, vagy újította fel a meglévőt. A Csokonai az egyetlen, amelyik kimaradt a rekonstrukciós programból. Ám, ha tovább már nem lehet elodázni a felújítását, akkor valahová költöznie kell. Emiatt pár éven belül mindent el kell követnünk a Latinovits befejezéséért, más már meglévő játszóhely nem jöhet szóba. (...) Áthúzódó költségvetéssel akarjuk megcsinálni, a központi költségvetés 2013-ra és 2014-re megosztva tartalmazhatja majd a befejezéshez szükséges összeget. Egymilliárdból nagyon szépen be lehet fejezni, de a színpadtechnika ára a csillagos ég, Vidnyánszky Attila igazgatóról viszont közismert, tudja, hogyan lehet olcsó, de mégis jó színházat csinálni” – fogalmazott korábban Kósa Lajos.

A teljes, friss beszélgetést Kósa Lajossal december 29-én este 8 órától láthatják a Debrecen Televízió műsorán.

Forrás: dehir.hu, Színház.hu

süti beállítások módosítása