Mozikban a Nejem, nőm, csajom - Mészáros Béla mesélt

Csütörtöktől a mozikban látható Szajki Péter Nejem, nőm, csajom című romantikus vígjátéka. Az Intim fejlövés párdarabjának készült alkotás ezúttal a nők szemszögéből láttatja a párkapcsolati problémákat. A főszereplőt alakító Mészáros Bélát kérdezte a magyarfilm.hu. Lapszemle.

A film történetéről:

A négy történetszál egyikében a házasság előtt álló Bálint ki akar próbálni még néhány extrém szexuális kalandot párjával, Szilvivel, mielőtt egy életre elkötelezné magát. Kitalálja, hogy töltsenek el egy éjszakát négyesben egy tapasztaltabb párral… 

Mészáros Béla a főszereplő:

A középiskola után egy évet még maradtam egy felsőfokú ügyintéző titkári szakon, csak úgy viccből, fiatalnak éreztem magam még a főiskolához. De az jó volt, mert legalább tudok vakon gépelni. Aztán elsőre nem sikerült a felvételi, csak a második rostáig jutottam, úgyhogy elmentem egy évre az Új Színházba, ott voltam stúdiós. Másodszorra már bejutottam” – mesélte a kezdetekről Mészáros Béla, aki osztályfőnöke, Máté Gábor révén került a Katona József Színházba.

“3-4 évre rá jött a lehetőség, hogy mehettem volna Egerbe, Csizmadia Tibor, a Gárdonyi Géza színház akkori igazgatója hívott. Akkor elgondolkodtam rajta, milyen lenne máshol dolgozni, hullámvölgybe került a magánéletem is, és nem olyan szerepeket játszottam, amilyeneket szerettem volna, jobb lett volna többet dolgozni vagy másokkal dolgozni. De végül maradtam, most már tíz éve ott vagyok, és az utolsó két-három évem nagyon jó a Katonában, jók a szerepek és a társulat is” – számolt be Mészáros Béla.

A kérdésre, közelebb áll-e hozzá, ha valami folyamatosan alakul, ha spontán instrukciókat is kap, úgy felelt: “Az mindig jó, mert olyan szép tud lenni, amikor valami véletlenül történik a színpadon, hirtelen ezek olyan igaz pillanatok lesznek, amit egyébként a nézők is éreznek”.

nejem_nom

A színész legújabb, Nejem, nőm, csajom című filmjéről is mesélt: “Nagyon örültem neki, főleg amikor megtudtam, hogy Schmied Zoli és Kovács Patrícia lesz a másik pár. Lovas Rozit, aki a filmbeli partneremet játssza, nem ismertem azelőtt, de nagyon jó volt vele dolgozni, rengeteget nevettünk. (…) Ezt a szerepet nagyon szerettem, merítettem hozzá a saját tapasztalataimból is. Egyébként hat és fél éve élek párkapcsolatban, ebből másfél éve házasságban. Az Intim fejlövésben és ebben is párkapcsolati problémákról van szó. Nekem is volt hasonló időszak az életemben, mint a főszereplő Bálintnak. Szerintem nagyon sok férfi val előfordul, hogy van a nő, akit szeret, aki a legfontosabb számára, mégsem tud dönteni mellette, mégis képes olyasmit megtenni, amivel bánthatja. Mélyen át tudtam élni azt a jelenetet, amikor Bálint elmondja Szilvinek, milyen nehéz mindig tartania magát az embernek az elkötelezettséghez” – árulta el Mészáros Béla.

Fantasztikus dolog a filmezés, de a színháznak az a varázsa, hogy minden nap más, és másnap lehet jobb, az nekem nagyon kell. Egyébként a film előkészítő fázisában nagyon tetszett, hogy nemcsak a konkrét filmbeli jeleneteket próbáltuk el a Rozival, hanem azt is, hogy ez a pár milyen lehetett, amikor összejött egy bulin, vagy hogy érezték magukat, amikor beköltöztek a lakásukba. A próbák a filmezésben is nagyon fontosak. (…) Nekem a színházban sokszor könnyebb előhoznom magamból az érzelmeket, filmen viszont teljesen máshogy kell játszani. Mostanában kezdtem szinkronizálni. Azt tapasztaltam, hogy , ez a három műfaj teljesen különbözik egymástól, akárcsak a pingpong, a tenisz, meg a tollas – hiába, hogy mindegyiknél ütni kell a labdát” – mesélte Mészáros Béla.

A teljes interjút itt olvashatja.

süti beállítások módosítása