Új előadások a Független Thália Projektben

A Koma régen látott Próféták című előadása, a Tünet együttes Priznic komédiája és a Nézőművészeti Kft. új bemutatója az Ady/Petőfi januártól a Független Thália Projektben.

A független színházi terület legnevesebb csapatai vonulnak fel előadásaikkal a Thália által életre hívott FTP-ben. Így például 2012-2013-ban a Thália Színházban láthatjuk többek között a KOMA Áldja meg az Isten, Mr. Vonnegut című előadását, a Manna Produkció Szeret...lek című darabját Pelsőczy Réka rendezésében, vagy A humor forrását a Thália független produkciójaként. De terítékre kerülnek ifjúsági előadások is, többek között a Nézőművészeti Kft. Gyáva és Vakság című egyszemélyes nemcsak színházilag, de pedagógiailag is hiánypótló darabjai.

Az FTP-t januártól három új előadás gazdagítja, köztük a Nézőművészeti Kft. és a Manna Produkciója, a két neves költő életét bemutató Ady/Petőfi című előadás is:

 

Slawomir Mrożek nyomdokaiban... PRÓFÉTÁK

Az emberiség utolsó vacsorája, előadással

A Koma előadása

Az önpusztító emberiség a halálkanyarba érkezett. Végső reményként a Megmentő elérkezését várja... Majd eljön hozzá az, akire apái, ősapái és ősapáinak ősapái is vártak. Nos, mindenki békésen hátradőlhet, hisz a Próféta megérkezett... Azaz, a Próféták... Ugyanis ketten érkeznek.

Játsszák: Szabó Vera, Holecskó Orsolya, Mohai Tamás, Vékes Csaba, Horváth Illés, Lass Bea; Elrendezte: Vékes Csaba

Előadás: 2013. január 9. 19.30 óra - Ha vacsorával szeretné nézni az előadást, kizárólag elővételben tudja megváltani a jegyét!

profetak_koma_40Lass Bea (Próféták)

Priznic - a Tünet Együttes előadása

laydown comedy – ágy felvonásban

A Priznic két ágyban fekvő ember, egy 21. századi Hacsek és Sajó páros sziporkázó nyelvi humorral átitatott párbeszéde, amelybe szervesen illeszkednek mindenféle szervek, testi és lelki nyavalyák, hipochondria és a nagy semmit színező élet- és betegségfüllentések.

Az előadásban a síkok összekeverednek, egy sajátos szcenikai megoldás révén a vízszintest függőlegesben látjuk, mintha felülnézetből néznénk le a két emberre. A dialógusból lassan bontakozik ki sivár és meg nem élt életük, a kihagyott lehetőségek, a kielégítetlenül maradt vágyak – eközben mindketten folyamatosan bizonygatják, milyen fantasztikus életük van. A magyarázkodás egyre tekervényesebbé válik és nem hoz beismerést. A darab témája a tehetetlenség, a mozdulni képtelenség, melyet magyarázatokkal szövünk át, poénokkal próbálunk leplezni. A Priznic ennek a tragikomikus élethelyzetnek a lenyomata.

Játsszák: Gőz István és és Kövesdi László; Rendező: Szabó Réka

Előadás: 2013. január 31. 19.30 óra

priznic_tunetegyuttes_400Gőz István és Kövesdi László (Priznic) 

Ady/Petőfi

A Nézőművészeti Kft és a Manna Kulturális Egyesület közös előadása

"Petőfi nem volt megfontolt, komoly ember, ő egy izgága gyermek volt. Hiába keresnék rá az összes nagy szótárú nyelvekben több és nagyobb jelzőt: gyermek. Viszont nincs is e joggal megbírálható teremtésnek, világnak, életnek különb, istenibb produktuma, mint a gyermek. A gyermek az elevenség, az öröm, a jövőbe ható ígéret, a bilincsbe nem vert ember, az igazán igaz isten. A gyermek szent, dicső, szép, de a gyermeknek az a hivatása, kötelessége, hogy önző és rossz is legyen ugyanakkor.." /Ady Endre/

Játsszák: Kovács Krisztián és Katona László; Rendező: Scherer Péter

Bemutató: 2013. január 22. 15.00 óra, További előadás: január 29. 19.30 óra

ady-petofi-nezomuveszeti_400Kovács Krisztián és Katona László (Ady/Petőfi)


Részletek, előadásidőpontok: www.thalia.hu

süti beállítások módosítása