Megkapta Domján Edit-díját Mészáros Sára

A Vaknyugat december 21-i bemutatója után nyújtotta át Vajda Márta a Domján Edit-díjat Mészáros Sárának, a kaposvári Csiky Gergely társulatának tagjának.

A kaposvári Csiky Gergely Színház társulatából Mészáros Sára Domján Edit-díjat, Tóth Eleonóra pedig a Gobbi Hilda által alapított Aase-díjat kapott a napokban. Sára a Vaknyugat főpróbahete miatt nem tudott elmenni a díjátadóra, így Vajda Márta, a Magyar Színházi Társaság ügyvezető titkára látogatta meg őt Kaposváron, majd a premier megtekintése után átadta Mészáros Sárának a díját, és köszöntötte Tóth Eleonórát is.

Az alábbiakban Bérczes László, a kaposvári színház művészeti vezetőjének írását olvashatják Mészáros Sáráról.

"Mészáros Sára évtizedes pályafutásának megkoronázása a Domján Edit-díj. Debreceni, pécsi, egri, s immár kaposvári alakítások sorával bizonyítja-bizonyította, hogy a jelen magyar színjátszásának sugárzó tehetsége. A Selyemcipő hősnőjétől Júliáig, musical- és operettfőszerepektől Ophéliáig, és legutóbb Kaposvárott a Vaknyugat Kicsilányát látva meggyőződhettünk arról, hogy a legendás színésznő emlékére alapított díj méltó kezekbe került. Nem véletlen, hogy 2011-ben a színikritikusok Mészáros Sárát szavazták meg az évad legjobb színésznőjének. Ez az érzékeny és törékeny alkat hihetetlen belső energiákat mozgósít minden szerepében, ösztönös arányérzékkel és tudatos erőbeosztással kitágítja és kontrollálja minden egyes szerep határait. De hisz a tehetség éppen ez: energia és arányérzék – és Mészáros Sára ezzel bánik kivételes módon."

Képek az átadásról:

_DSC1416_w

1.

_DSC1427_w

2.

_DSC1429_w

3.

_DSC1430_w

4.

_DSC1431_w

5.

_DSC1432_w

6.

_DSC1435_w

7.

_DSC1437_w

8.

Forrás és fotók: csiky.hu

süti beállítások módosítása