Boldog új évet! - Szilveszteri évzáró

Kedves Olvasók, a Színház.hu szerkesztősége boldog új évet és sok erőt kíván Önöknek 2013-ra! Szilveszter alkalmából egy rövid, színházi történetet osztunk meg és felidézünk néhányat az év legnépszerűbb cikkei, hírei közül.

A legkülönösebb kifejezések, amelyekkel eljutottak a Színház.hu-ra 2012-ben:

1. kecskeduda

2. bodor tibor aranyláz

3. hagyományőrző csizma

4. erzsike nélkül soha

5. szelidíthetetlen

6. dörnernéni

7. jegyüzér

8. ókovács szilver

9. 50 g pirított mogyoró durvára vágva

10. vidnyánszky köntöse

 

Legnépszerűbb színésznő és színész 2012-ben, oldalunkon:

Törőcsik Mari és Alföldi Róbert

DSC03921

 

Válogatás idei, legnépszerűbb cikkeink közül:

Igazából üvölteni szeretnék - Törőcsik Mari a Nemzeti-pályázatról

Bár Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter arról számolt be, hogy a szakmai zsűri minden tagja támogatta a Nemzeti-pályázaton nyertes Vidnyánszky Attilát, Törőcsik Mari szerette volna elmondani, ő csak Alföldi Róbertre szavazott, ezért a Színház.hu villáminterjút készített a Nemzet Színészével.

Egy kávéházi alkat - Búcsúzunk Hollósi Frigyestől

A Nemzeti Színház egykori művészétől, a napokban elhunyt Hollósi Frigyestől búcsúzunk összeállításunkkal, melyben saját szavain keresztül megismerhetik pályáját és talán őt magát is. Nyugodj békében Frici bácsi!

Jön a Nyomorultak a mozivásznon

Victor Hugo 27 éve töretlen népszerűségű darabja, A nyomorultak 2012. december 27-én – a nagysikerű New York-i bemutató után - a magyar mozikban is életre kel. Ezzel egyidőben jelenik meg a musical-film zenéje is, CD-n.

Sztankay István a Nemzet Színésze

Sztankay István színművészt választották kedden a nemzet színészei közé a közelmúltban elhunyt Garas Dezső helyére - közölte a Nemzeti Színház.

Valami egóirtás történt - Interjú Zsótér Sándorral

Kossuth-díjas rendező, egykor dramaturg, mondhatni "újból színész" Mundruczó Kornélnál, egyetemi docens a Színház- és Filmművészeti Egyetem színész tanszakán, és a POSZT visszatérő vendége. Idén a Radnóti Színházban rendezett Vágyvillamos című előadása került be a versenyprogramba. Zsótér Sándorral beszélgettünk sikerekről, kudarcokról, és függetlenségről.

Színikritikusok Díja 2012 - Itt vannak a győztesek

Átadták a Színikritikusok Díját, 15 kategóriában hirdettek győztest összesen 48 jelölt közül. Az idei ünnepséget a Nemzeti Színházban tartották.

 

Egy szilveszteri történettel búcsúzunk az évtől:

DSC03916

 

Minden Olvasónknak sikeres és színházi élményekben gazdag évet kívánunk!

 

Színház.hu

süti beállítások módosítása