Kabaré és musical vár szilveszterkor a közmédiában

Már délelőtt elkezdődik a szilveszteri forgatag a közszolgálati tévécsatornákon: míg a gyerekek a Misi mókus és A kockás fülű nyúl vidám kalandjait (M2 11.20), addig a felnőttek a Mágnás Miska című magyar filmvígjátékot (M1 12.05) élvezhetik.

A Duna délután műsorára tűzi Az örökös című filmet, amely egyesek szerint A Tanú kistestvére, a szocializmus vérbő szatírája. A sztori egy amerikai örökség körül bonyolódik parádés szereposztásban - Sinkovits Imre, Latinovits Zoltán, Váradi Hédi... (Duna 14.45).
A Gasztroangyal év végi adásában, a Gardafesztiválban az egyórás műsor készítői Borbás Marcsi vezetésével felcsapnak halásznak: gardát sütnek, balint főznek (M1 17.00). Este már a kabaré a főszereplő: a Szálka, avagy Bagi és Nacsa megakad a torkán óévbúcsúztatója igazi sztárparádénak ígérkezik. A műsor vendége Fábry Sándor, aki Bagi Ivánban végre emberére talál, a paródiában megkapja a magáét és magára ismerhet (M1 20.00).

ujev

Összesen 5 óra és 45 percnyi kabarét nevethetett végig a közönség a B. ú. é. k. 2013, a Rádiókabaré szilveszteri műsorának két felvételén a Thália színházban; a háromórányi adásidőbe a legjobb poénokat válogatták be (Kossuth Rádió 21.00, ismétlés: január 5., Kossuth Rádió 9.00).
A tévékészülék előtt ülőknek a Mindenből egy van bolondozásait ajánlja az MTVA. A jól ismert cukrászdában szilveszteri bulit szerveznek, és híres vendégeket is várnak (M1 21.00). A Határtalan zene 2012 programban elmosódnak a műfaji és a földrajzi határok. A két óra alatt operett- és musicalrészletek, pesti kuplék, közismert film- és bulislágerek váltják egymást szolnoki színészek és vendégeik, Pécsi Ildikó, Bitskey Tibor, Sáfár Mónika és mások előadásában (M1, Duna World 21.55).
A Himnusz után Áder János köztársasági elnök ünnepi köszöntője hangzik el. Ezután ismét a vígasságé a terep, mert éjfél után kezdődik a Retró kabaré (M1 0.05). Akik nem bírnak megmaradni a fotelban, azoknak a Zene szilveszteri hangulatban szolgáltatja a talpalávalót: magyar előadók számaiban a világzene és a ragtime is helyet kap (Kossuth Rádió 0.17).

MTI

süti beállítások módosítása