Ralf Weikert vezényli A bolygó hollandit az Operaházban

Axel Kober, a Deutsche Oper Rhein főzeneigazgatója – aki visszalépett A bolygó hollandi budapesti premierjétől –, és Ókovács Szilveszter közös nyilatkozatban nevezte meg a januári bemutató új dirigensét.

"A Magyar Állami Operaház és Axel Kober, a Deutsche Oper Rhein főzeneigazgatója egymással egyetértésben úgy döntöttek, hogy Axel Kober mentesül a Magyar Állami Operaházban 2013. január 19-ére műsorra tűzött Wagner-mű, A bolygó hollandi premierjének vezénylésére kötött szerződésének teljesítése alól" - áll Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház megbízott főigazgatójának, és Axel Kober, a Deutsche Oper Rhein főzeneigazgatójának közös nyilatkozatában.

Ralf_WeikertRalf Weikert

A közlemény szerint a döntés kizárólag művészi meggondolásból született meg, tekintettel arra, hogy a budapesti Operaház továbbra is a mű eredeti változatát szándékozik színpadra állítani. A mostani megállapodás feltétele az volt, hogy Axel Kober helyett egy hasonló formátumú dirigens vállalja el a produkció zenei irányítását. A Kobert is képviselő bécsi Raab and Boehm koncert-ügynökség Ralf Weikert nemzetközi hírű karmestert , a Zürichi Operaház volt főzeneigazgatóját delegálja a budapesti produkcióra. Weikert A bolygó hollandi első négy előadását fogja vezényelni 2013 januárjában.

Forrás: opera.hu

süti beállítások módosítása