Mi vár januárban a Madáchban?

A Madách Színház  legújabb darabjával, a Napsugár Fiúkkal indította az évet. Az első hónapokban olyan prózai darabok mellett, mint a Páratlan páros, vagy az 1x3 néha 4, musicalaekből és zenés komédiákból sem lesz hiány.

A Napsugár Fiúkat, amelyben először látható egy színpadon Gálvölgyi János és Benedek Miklós, januárban többször is műsorára tűzi a Madách Színház: 2-án, 15, 16, 23 és 24-én. Willie Clark és Alfred Lewis az amerikai kabaré aranykorának híres párosa, akiket mindenki a Napsugár fiúk néven ismer. Al és Willie igaz jó barátok a magánéletben és egymáshoz hű komédiások a színpadon. Ez a békebeli állapot egészen addig tart, míg Alfred úgy nem határoz, hogy visszavonul…

napsugrfik3

2013-ban még nem fordul meg a szél a Madáchban, így Mary Poppins is marad. Január 3-7 között többször is találkozhatnak a nézők a Banks családdal, Maryvel és Bertivel. Disney és Cameron Mackintosh musicaljét szeptemberben mutatta be a Madách Színház parádés szereposztásban - azóta folyamatosan teltházzal játsszák a darabot.

mah

Januárban kétszer lesz Csoportterápia, 9-én és 10-én. A magyar musical hat, egymás számára teljesen idegen ember, három férfi és három nő története, akik együtt járnak csoportterápiára. Pontosabban csak járnának, amennyiben a terápiát vezető orvos ott lenne. A „Mjuzikelkámedi 2 részben” szellemes, váratlan fordulatokban gazdag darab, Bolba Tamás zenéjével, Szente Vajk és Galambos Attila szövegeivel.

csoportterpia9

Január 11-én, 12-én és 13-án az Én, József Attila című musical látható a Madách színpadán. A költő verseire írt, életének sorsdöntő epizódjait musical formájában bemutató mű zenéjét Vizy Márton, szövegét Tóth Dávid Ágoston írta, az előadást Szirtes Tamás és Szente Vajk rendezte. Az Én József Attila hanganyaga 2012. őszén CD-n is megjelent.

ja6

Nem indulhat az év a Madách nagy klasszikusa, a Macskák nélkül. Andrew Lloyd Webber világhírű musicaljét, melyet Thomas Stearns Eliot műve alapján írt a világ számtalan pontján játszották már - Budapesten, a Madách Színházban több mint ezer előadáson van túl, és továbbra is vonzza a nézőket. A parádés szereposztást itt érdemes megnézni a világhírű darabot, január 19-én vagy 20-án.

Macskk

Tolsztoj remekművének gazdag érzelemvilága ihlette Kocsák Tibor zeneszerzőt, hogy egy új kifejezési formát találjon az irodalmi mű interpretálására: a zenét. Igazi irodalmi és zenei csemegét kap egyszerre a néző a Madách Anna Karenina előadásán. Januárban két alkalommal 17-én és 18-án látható a musical.

karenina

Októberben volt a Jézus Krisztus Szupersztár 100. előadása a Madách Színházban. Januárban egy újabb meglepetést tartogat a nézőknek az alkotógárda: Csonka András már karácsony után elkezdett dolgozni Szirtes Tamással, hogy január 30-án Heródesként mutatkozzon be a Jézus Krisztus Szupersztárban!

csonka-szirtes_vag

Tim Rice és Andrew Loyd Webber rockoperája lesz január 31-én az utolsó előadás is az év első hónapjában.

 

 

Forrás: Madách Színház

süti beállítások módosítása