Öten pályáznak a szegedi színházra

Január 2-ig lehetett pályázni a Szegedi Nemzeti Színház főigazgatói munkakörére, a pályázat elbírálásának határideje a benyújtási határidőt követő harminc nap, illetve az azt követő közgyűlés napja.

A Szegedi Nemzeti Színház főigazgatójának, Gyüdi Sándornak 2013. június 30-án jár le megbízatása, az új mandátum 2013. július 1-től 2018. június 30-ig tart majd.

A posztra öt pályázat érkezett, Gyüdi Sándor, a Szegedi Nemzeti Színház jelenlegi direktora mellett Juronics Tamás, a teátrum művészeti igazgatója, Balikó Tamás színész, rendező, a Pécsi Nemzeti Színház korábbi igazgatója, Vasvári Csaba színművész, a székesfehérvári Vörösmarty Színház korábbi igazgatója, Moravetz Levente, színész, rendező, forgatókönyvíró, többek között a kassai Thália Színház korábbi művészeti vezetője és főrendezője is esélyes lehet – értesült a VTV Szeged. További részleteket megtudhatnak a Városi Televízió ma 19.05-kor kezdődő Szegedi Hírek című műsorából.

szegedi_palyazat

Az Előadó-művészeti törvény alapján a munkáltatói jogkör gyakorlója a pályázatok véleményezésére bizottságot kér fel, melynek tagjai a Színházművészeti Bizottság négy, az Emberi Erőforrások Minisztériumát vezető miniszter egy, az előadó-művészeti szervezet közalkalmazotti tanácsának egy, a reprezentatív szakszervezet egy, továbbá a munkáltatói jogkör gyakorlójának két képviselője. A bizottság munkáltatói jogkör gyakorlója által felkért tagjai Gyimesi László tanácsnok, Haág Zalán a Kulturális, Egyházügyi, Közművelődési és Idegenforgalmi Bizottság elnöke, valamint Kardos János, az Oktatás, Kulturális és Sportiroda vezetője. A pályázat részletes kiírása itt olvasható.

süti beállítások módosítása