Hét ország Elisabeth-je egy színpadon

Karácsonykor 7 ország Elisabeth-címszereplője lépett színpadra Helene Fischer nagyszabású show műsorában, a 20 éves Lévay Szilveszter - Michael Kunze musicalt ünnepelve. Magyarországot és Budapesti Operettszínházat Vágó Bernadett képviselte a Berlini Arénában.

A Sissi császárnő életéről szóló, Elisabeth című musicalt 1992. szeptember 3-án mutatták be Bécsben. A premier óta több ezer alkalommal volt színpadon az előadás, és az elmúlt 20 év alatt közel 8 millió néző látta világszerte. A szabadkai születésű, Grammy-díjas magyar zeneszerző, Lévay Szilveszter darabja hazánkban is óriási karriert futott be: a legendás előadás 16 éve, töretlen sikerrel látható a Budapesti Operettszínházban. Kis szünet után az idei évadban, új szereposztásban, közkívánatra ismét színpadra állították az Elisabeth-et az Operettben.

vago_bernadett

A darab egyik német címszereplője, a népszerű színésznő, Helene Fischer évente rendezi meg nagyszabású gálaműsorát Berlinben. A karácsonyi Helene Fischer Show most természetesen az ünneplésről szólt. December 18-án este, igazi nemzetközi kavalkádban, 7 ország Elisabeth-je lépett színpadra a lenyűgöző, 3 órás műsorban. Köztük az osztrák Annemieke van Dam, a japán Maki Ischiro, a finn Therese Karlsson, a koerai Ju Hyun Ock, a holland Maike Boerdam, a svéd Nerfont Thorgersen és maga Helene Fischer mellett a Budapesti Operettszínház sztárja, Vágó Bernadett, aki több éve, nagy sikerrel alakítja Sissi császárnőt a darabban.

Detti, nagy adag izgalommal indult el Berlinbe, hogy hazánkat képviselje. Mint mondta, az élmény, amiben része volt, minden várakozást felülmúlt.

"December 17-én indultam el a repülővel Berlin felé a jelmezem társaságában. Aznap és másnap is próba volt, a show 18-án este kezdődött. A legelső élményeim közé tartozott maga Helene Fischer személye. Elbűvölő, filigrán, talpraesett és borzasztóan kedves hölgy. Külön odajött hozzám beszélgetni. Mindannyian a legszebb jelmezekben voltunk. Én a darabbeli koronázási ruhámat viseltem. Ezt Helene is külön megdicsérte, a próbán a résztvevők pedig meg is tapsolták. Fantasztikus érzés volt. Este 7 Elisabeth-tel álltam a színpadon és az 'Az már nem én lennék' című dalt énekeltük. Mindenki kapott egy versszakot, amit a saját nyelvén énekelt el. A közönség állva tapsolt nekünk. Semmihez sem hasonlítható élmény volt... A show egyik sztárvendége ráadásul Andrea Bocelli volt, a vele való találkozás pedig csak fokozta a katarzist. Magyar Elisabeth-ként ott állni abban a hatalmas arénában, képviselni az országot és a színházat hatalmas megtiszteltetés. Szívemnek és lelkemnek pedig egy nagyon jó érzés. Fantasztikus élmény volt" - mesélte Vágó Bernadett.

7elisabeth A Helene Fischer Show-t és benne Vágó Bernadett szereplését milliónyi tévénéző láthatta, hiszen a 3 órás tévéfelvételt december 25-én este, szerte Németországban sugározták.

Nem ez volt az első Elisabeth-összejövetel - a darab születésének 10. évfordulóján, 2002-ben a bécsi Konzerthausban találkoztak a leghíresebb címszereplők, köztük a szerepet legtöbbet játszó színésznők, Pia Douwes, Maya Hakvoort és Janza Kata.
Az újkori Európa történetének mindmáig egyik legismertebb asszonyának történetéből készült, magyar vonatkozásokban is gazdag történethez azonban már nem kell Németországig menni. Az Elisabeth című musicalt 2013-ban is láthatja a közönség a Budapesti Operettszínház színpadán, Vágó Bernadett mellett Janza Katával, Dolhai Attilával, Homonnay Zsolttal, Mészáros Árpád Zsolttal, Kerényi Miklós Mátéval, Kállay Borival, Nádasi Veronikával a főbb szerepekben.

 

Forrás: Operett.hu

süti beállítások módosítása