Még nem kaptak juttatást a Nemzet Színészei

Hónapokig nem kapnak pénzt a Nemzet Színészei - számolt be az MTI és a Blikk. A kulturális tárca azonban közölte, még januárban folyósíthatják a juttatást.

A Blikk cikke arról számolt be, hogy akár három hónapig is díjazás nélkül maradhatnak a Nemzet Színészei. A címmel járó havi 500 ezer forintos juttatást már januárban sem kapták meg, erről a folyósító Emberi Erőforrások Minisztériuma illetékes államtitkársága csak december végén értesítette a tizenkét színészt.
    

A nekik küldött levélben azt írták, hogy három hónapnyi pénzt kapnak majd egy összegben. “Ez már tavaly is így volt, a szerződéskötési folyamat miatt szünetel a kifizetés, de igazán nem értek hozzá” - mondta el a lapnak Törőcsik Mari, aki szerint ez nyilván azoknak nehéz, akik hónapok vagy évek óta betegeskednek, és nem tudnak dolgozni. Egyetért ezzel Avar István is. “Én már nem tudok dolgozni, csak ez a pénzforrásom van, illetve a nyugdíj, de kihúzom. Viszont van olyan Nemzet Színésze kolléga, aki tényleg lehetetlen helyzetbe kerül” – nyilatkozta. Szabó Gyula azt nem érti, miért kellett december végéig várni az értesítéssel.

"A szükséges szerződés előkészítése folyamatban van, azt hamarosan aláírják, így 2013 januárjának második felében megtörténhet a Nemzet Színészeinek járó juttatás kifizetéséhez szükséges összeg átutalása. Ez pedig azt jelenti, hogy a teljes összeghez, a szokott módon juthatnak hozzá a Nemzet Színészei" - közölte a tárca a nyilatkozatok megjelenése után.

Forrás: MTI, Blikk

süti beállítások módosítása