Koncz Gábor rendez - Csurka-darabra készül

Koncz Gábor rendezi az Újszínházban Csurka István Döglött aknák című darabját. A koncepció a színész-rendező szerint "modernkedés -mentes" lesz, arra törekszik, hogy a lehető legjobban adja vissza a szerző elképzeléseit. Lapszemle.

A kérdésre, milyen szerepekben láthatják jövőre, Koncz Gábor úgy felelt: “Úgy látszik, az Isten szeret engem, mert nem mindenki mondhatja el magáról, hogy saját lovon 75 éves korában lovagol, és síelni megy a lányaival Cortina D’ampezzoba. Jelenleg négy színházban kilenc főszerepet alakítok. Anyaszínházam az Újszínház, amiben már idén is játszottam a Jézusfaragó emberben. Nyirő József darabjában öröm játszani, mert olyan gyönyörű mondatok hangoznak el benne, mint szerzek asszonyt, ölelek belé új életet, vagy tudja, én is, meg ezek az emberek a havason, mind olyan szegények vagyunk, hogy csak Istenre telik. Nemsokára elkezdődik Csurka István Döglött aknák c. darabjának olvasópróbája a februári premierhez. Az a megtiszteltetés ért, hogy én leszek az előadás rendezője” – számolt be Koncz Gábor, aki négy évvel ezelőtt már játszotta a TuraySzínházban a Döglött aknák egyik főszerepét.koncz_gabor

“Emlékszem nagyon tetszett az előadás a szerzőnek. Semmilyen modernkedés nem lesz a koncepciómban, hanem arra törekszem, hogy a lehető legjobban adjuk vissza a szerző elképzeléseit. Ennél aktuálisabb darab nem is létezik, hiszen antagonisztikus ellentét van a reakciós és a kommunista alak között, és mindent elkövetnek egymás ellen. A végén, mikor belefáradnak ebbe az egész kis harcba, meglátják, hogy az élet sokkal többet jelent. Szeretném megélni azt, hogy itthon magyar embert egyetlen egy erő se tudjon a másik magyar ember ellen uszítani. Egy cél érdekében kell küzdenünk” – vélekedett Koncz Gábor.

“Ha megkérded, hogy vagyok, azt felelem: örülök neki, hogy még itt vagyok, örülök neki, hogy már itt vagyok, és tanúskodom a napról, mely ragyog” – tette hozzá a színész a Magyar Fórumnak. 

("Hogy itt vagyok már és még itt vagyok.
S tanúskodom a napról, hogy ragyog.")

Forrás: Magyar Fórum

süti beállítások módosítása